دلار زادیی برای تجار اجرایی می شود / اقدام جدی برای شکستن تحریم
دلار زادیی برای تجار اجرایی می شود / اقدام جدی برای شکستن تحریم

معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی اظهار کرد که پیمان پولی بانکی بین بانک‌های ایران و کشور روسیه، به عنوان یک راهبرد برای دلارزدایی و کاهش آسیب پذیری در برابر تحریم‌های کشور آمریکا محسوب می‌شود.

 محسن کریمی معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی اعلام کرد که تحریم‌ها را به دو دسته “اقدامات تحریم شکن” و “اقدامات تحریم ناپذیر” تقسیم کرده‌اند. او اظهار داشت: “ما قادر به شکستن برخی از تحریم‌ها با اتخاذ سیاست‌ها و اقدامات خاص هستیم که این اقدامات را تحریم شکن می‌نامیم. اما دولت آمریکا نمی‌تواند با هر قانونی که تصویب کند، برخی از تحریم‌ها را اعمال کند که این اقدامات را تحریم ناپذیر می‌نامیم. به عنوان مثال، قرارداد پولی بانکی ایران و روسیه از این دسته است.”

معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی در ادامه تاکید کرد:

در گذشته تمامی کشورها با ارزهای دلار و بعد یورو به تجارت با یکدیگر می‌پرداختند؛ اما از ۱۰ الی ۱۵ سال اخیر، کشورها یک رویگردانی نسبت به این دو ارز به خصوص دلار آمریکا پیدا کردند و مایل هستند که از ارزهای ملی خود در معاملات اقتصادی و بازرگانی استفاده کنند، هرچند به دلیل اینکه این اقدام دارای ریسک بود و ابزاری‌های پوششی برای آن تعریف نشده بود آنچنان به منصه ظهور نرسید، ولی اخیراً بانک‌های مرکزی کشورها در یک اقدام نوباورانه، اقدام به قراردادهای سوآپ کردند و برای ریسک ارزهای ملی یکدیگر، ابزاری‌های پوششی تعریف کردند؛ زیرا از آنجایی جمهوری اسلامی ایران یک کشور تحریمی است به طریق اولی باید وارد این فضا می‌شد که خوشبختانه این رویکرد اتخاذ شد و بین بانک مرکزی ایران و دولت روسیه پیمان پولی بانکی منعقد شد.

کریمی درباره چگونگی این پیمان برای تجار ایرانی و روس بیان داشت: یکی از مزایای این پیمان برای فعالان اقتصادی این است که صادرکنندگان ایرانی می‌توانند محصولات خود را به ریال به کشور روسیه صادر کنند که در نتیجه ریال برون مرزی کسب می‌کنند و با توجه به ساز و کاری که در مرکز مبادله ایران برای این ریال تعریف کردیم، آنان می‌توانند ریال صادراتی خود را در این مرکز به صورت توافقی به ریال عادی تبدیل کنند که یک مشوق صادراتی برای آنان محسوب می‌شود.

وی گفت: روابط تجاری ایران و روسیه در سال‌های گذشته با ارزهای دلار، یورو و روبل انجام می‌شد و با ریال صورت نمی‌گرفت؛ ولی با امضای پیمان پولی ایران و روسیه، بانک مرکزی روسیه پذیرفته است که با ریال ایران پوزیشن بگیرد که قطعاً به نفع اقتصاد کشور است و ریال برای استفاده تجار بدون ریسک می‌شود.

 

منبع:

خبرگزاری مهر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]