خودروسازهای ایرانی در سالهای گذشته با مشکلات زیادی مواجه بودند که میتوان اولین متهم بحران به وجود آمده در صنعت خودرو و ساخت قطعات را قیمتگذاری دستوری دانست. ایرانخودرو و سایپا و پارسخودرو که به عنوان سه خودروساز اصلی کشور و سردمداران صنعت خودرو ایران باید تا الان به ارزآوری میرسیدند و با شرکتهای خودروساز […]
خودروسازهای ایرانی در سالهای گذشته با مشکلات زیادی مواجه بودند که میتوان اولین متهم بحران به وجود آمده در صنعت خودرو و ساخت قطعات را قیمتگذاری دستوری دانست. ایرانخودرو و سایپا و پارسخودرو که به عنوان سه خودروساز اصلی کشور و سردمداران صنعت خودرو ایران باید تا الان به ارزآوری میرسیدند و با شرکتهای خودروساز ترکی و چینی به رقابت میپرداختند، در رفع نیازهای داخلی چه از نظر کیفیت و چه از نظر کمیت ناکام بودهاند. دلیل این عملکرد ناخوشایند خودروسازان نیز به مسائل داخلی و خارجی مربوط است و در کل با توجه به مدیریت دولتی میتوان هر دو را ناشی از سیاستگذاریهای اقتصادی عنوان کرد و قیمتگذاری دستوری را میتوان بزرگترین و اولین مانع توسعه در صنعت خودروسازی دانست.
در این روزها که بحث عرضه مجدد خودرو در بورس کالا داغ شده است و تحلیلگران موافق و مخالف زیادی در مورد عرضه خودرو در بورس کالا صحبت میکنند، به بررسی تأثیرات عرضه خودرو در بورس کالا بر بازار خودرو و عملکرد مالی خودروسازان پرداختیم که در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ انجام شد ولی سهم بسیار کمی از تولیدات خودروسازان داشت و به صورت جزئی بود. بررسیهای اکوایران نشان میدهد که بورس کالا میتواند خودروسازان را از چاههای زیاندهی تا قلههای سودآوری بالا بکشد و از سوی دیگر در شرایط رشد قیمتها در بازار آزاد، نوسان کمتری را به خریداران حقیقی خودرو منتقل کند؛ در حالی که خبری از صفهای چند میلیون نفری در پشت سامانه یکپارچه نباشد.
نسخه کامل در سایت:
خودرو به بورس کالا پناه آورد؟
دولت در لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد داده تا خودروهای وارداتی از مسیر بورس کالا به دست متقاضیان برسد. این اتفاق دوباره بحث فروش بورسی خودرو رو داغ کرده و موافقان و مخالفان به بیان دیدگاههای خود در این بار پرداختند.
- نویسنده: اکوایران