کتاب امپراتوریهای شهری به ترجمه فرهاد دیرنگ و باهمت مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز و همکاری دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز به مناسبت هفته پژوهش و فناوری رونمایی و معرفی شد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، کتاب امپراتوریهای شهری نوشته ادوارد گلیز، کریما کورتیت و پیتر نوکمپ به ترجمه فرهاد دیرنگ و باهمت مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز و همکاری دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز به مناسبت هفته پژوهش و فناوری رونمایی و معرفی شد.
روحالله رشیدی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در این رونمایی اظهار کرد: با ذرهبین در سطح شهر به دنبال جلساتی هستیم که مسائل آنها در قالب پژوهش بیان میشود و با جان و دل حاضریم تا در چنین جلساتی حضور پیدا کنیم.
وی ادامه داد: امروز شاهد ترجمهی یک کتاب مهم و جریان ساز در مقولات شهری هستیم که اگر فرصت را مغتنم بشماریم، میتوانیم تبریز را به عنوان کانون اصلی طرحهای نو و بدیع در حوزههای شهری معرفی کنیم چرا که پیشینهی شهر تبریز در شهر بودن پیشینهی درازی است که میطلبد از همین شهرهم در مقولات شهری آوازهای شنیده شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه ما این وظیفه را از پیشینیان خود دریافت کرده و اگر بدنیال مدیریت شهری مطلوب هستیم باید از همینجا شروع کنیم، افزود: این کتاب جدیدترین مقالات در حوزهی شهر و شهرشناسی است که ما آن را با ذهنیت قالب سیاستگذاران مقایسه کرده و در همان نگاه اول اعتراف میکنیم، بسیار عقب مانده و پیگیر روزمرگیها هستیم.
رشیدی با اشاره به اینکه ما شهر را به تهدید و وضعیتی غیر قابل تحمل برای خود تبدیل کردهایم، عنوان کرد: به گونهای که شهر را به اجبار تحمل میکنیم، اما نویسندگان این کتاب اینگونه نگاه نکرده و شهر را به عنوان عارضه و تهدید تعریف نکرده بلکه محیطی برای رشد و توسعه معرفی میکنند.
وی با تاکید بر اینکه شهرهای ما به کانون عارضههای انباشته شده تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: بخشی از شهرنشینان و شهروندان ما از تحمل فراتر رفته و ترجیح میدهند شهروند این شهر محسوب نشوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: ما به عنوان سیاستگذاران شهری دنبال گشایش هستیم، شهرهای ما با هزینههای کلان مدیریت میشوند، بطوری که برای سال جاری شهرداری تبریز ۳۰ هزار میلیارد بودجه تعیین شده است، ۳۰ هزار میلیارد تومانی که باید از فعل و انفعالات شهری تامین شود.
رشیدی تاکید کرد: امسال بنابراین شده تا ۵۰۰ هزار تن آسفالت ریزی در سطح شهر داشته باشیم که برای آن یک هزار ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است، در شهرما سیستم حمل و نقل عمومی با کمتر از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تنها در یک روز قابلیت حمل ۳۰۰ نفر را دارد.
وی با اشاره به اینکه شهر با دیدگاه ارزان مدیریت نمیشود، ابراز کرد: از این رو ما مجبور هزینهی بیشتری در ازای خدمات بیکیفیت خرج کنیم، ما در مرکز پژوهشهای شورا شهر به دنبال این هستیم تا با کمک جاهایی چون دانشگاه مدیریت شهری درست را پیاده سازیم.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: افتخار میکنیم طی سه سال گذشته ۱۰۰ طرح پژوهشی را با کمک ۲۰۰ پژوهشگر در مراکز مختلفی علمی شهر به فرجام رساندیم، که حداقل ۵۰ درصد آنها حرفی برای گفتن دارند و چون خواستیم مطالب آنها صرفا زینت اتاقها و کتابخانهها نباشد، آنها را منتشر کرده و هرچه را که پیدا میکنیم عرضه میکنیم و از اینرو به نشر کتاب روی آوردهایم.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم