رئیس پلیس فتای استان کرمان از افزایش ۱۰ درصدی و کشف ۸۴ درصد جرایم سایبری در استان خبر داد و گفت: حدود ۶۰۰ نفر دستگیری در حوزه جرایم سایبری داشتیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، عمار قهاری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان، با اشاره به آمار جرائم سایبری و فضای مجازی در استان، اظهار داشت: طی ۹ ماهه نخست امسال با افزایش ۱۰ درصدی جرایم فضای مجازی نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان مواجه بودیم.
وی از وقوع ۳ هزار و ۹۱۲ مورد جرایم فضای مجازی طی این مدت در استان کرمان خبر داد و افزود: ۱۱ درصد افزایش کشفیات نسبت به سال قبل در استان داشتیم و ۳ هزار و ۲۸۵ مورد جرایم این حوزه توسط پلیس فتای استان کرمان کشف شده است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان، از کشف ۸۴ درصد جرایم سایبری طی ۹ ماهه نخست امسال و افزایش ۱۷ درصد دستگیریها خبر داد و گفت: کلاهبرداری رایانهای بیشترین جرایم فضای مجازی استان کرمان را شامل میشود که سهم ۴۰ درصدی در جرایم فضای مجازی استان دارد.
وی با بیان اینکه برداشت غیرمجاز با سهم ۳۳ درصدی در رتبه بعدی جرایم فضای مجازی استان قرار دارد، عنوان کرد: ۷۳ درصد جرایم فضای مجازی در مورد مسائل مالی و حدود ۷۴ درصد جرایم سایبری کلاهبرداری است.
قهاری، با اشاره به اینکه نشر اکاذیب و مزاحمتهای تلفنی در موارد بعدی جرایم سایبری در استان کرمان قرار دارند، بیان کرد: امسال ۴۱۹ میلیارد ریال پول مردم با کلاهبرداری از حسابهای آنها برداشت شده که مبلغ ۳۷۰ میلیارد ریال آن حفظ شده است.
وی با بیان اینکه جرایم حوزه فضای مجازی ۴۱ برابر شده است که یک چالش بزرگ است، گفت: ارزش پروندههای پلیس فتا در ۹ ماهه سال قبل ۱۲۱ میلیارد ریال بود که از حساب مردم برداشت شده و این رقم در مدت مشابه امسال ۴۱۹ میلیارد ریال بوده است که عدم آگاهی مردم و طمع، از دلایل اصلی و مهم کلاهبرداریهای اینترنتی است
رئیس پلیس فتای استان کرمان، از شناسایی و دستگیری باند کلاهبرداری تحت عنوان یک شرکت که بیش از ۶۰ شاکی داشته است خبر داد و افزود: اکثر مجرمان دستگیر شده در حوزه کلاهبرداری، کرمانی نیستند و در سایر استانها شناسایی و دستگیر شدند و از ابتدای امسال حدود ۶۰۰ نفر دستگیری در حوزه جرایم سایبری داشتیم.
وی با بیان اینکه مرکز فوریتهای سایبری پلیس با شماره ۰۹۶۳۸۰ آماده پاسخگویی و پیگیری شکایات مردمی است، ادامه داد: در سال جاری با تماس همشهریان بلافاصله حساب مجرم و متهم به مدت ۲۴ ساعت تعلیق میشود تا امکان برداشت نداشته باشند و با این طرح حدود ۲۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پول مردم حفظ شده است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان، افزود: در زمان پرداخت سود سهام عدالت مجرمان قطعاً برنامه سوءاستفاده دارند و مردم باید با مراجعه با سامانه سجام مشکلات خود را پیگیری کنند و به افراد ناشناس اصلاً اعتماد نکنند.
وی بیان کرد: روزهای یلدا و روز مادر در پیش است که معمولاً کلاهبرداران اینترنتی در این ایام فعال میشوند و با ارسال پیامهایی اقدام به برداشت حساب از مردم میکنند که باید هوشیار بود.
انتهای پیام/۵۱۱/
- نویسنده: تسنیم