در «نقطه» رویداد سالانه یکتانت مطرح شد؛ سهم ۲۰ درصدی تبلیغات دیجیتال ایران
در «نقطه» رویداد سالانه یکتانت مطرح شد؛ سهم ۲۰ درصدی تبلیغات دیجیتال ایران

سالن همایش‌های «ضرغام» دوشنبه شب‏، ۱۰ دی ماه میزبان رویداد سالانه یکتانت با عنوان «نقطه» بود که به ارائه گزارش سالانه این کسب و کار فعال در حوزه تبلیغات آنلاین اختصاص داشت.

یکتانت در توضیح کسب و کار خود اعلام کرده است که: «یکتانت‏ سرویسی جامع در حوزه تبلیغات آنلاین است که کسب و کارها می‌توانند به کمک آن‏ تبلیغات خود را در بهترین وب‌سایت‌های ایرانی نمایش دهند‏، بیشتر دیده شوند و به دنبال آن سودآوری بیشتری کسب کنند. از طرفی وب‌سایت‌ها نیز می‌توانند از طریق نمایش تبلیغات به درآمدی پایدار دست یابند.»

سطح اول، شراکت‌های پر سود با یکتانت

اولین سخنرانی این رویداد به صحبت‌های «علیرضا کامرانیان‌فر» قائم مقام مدیرعامل گروه یکتانت اختصاص داشت. او با تاکید بر اینکه یکتانت در تلاش است تا رسانه‌های دیجیتال را به ابزارهای مناسبی برای توسعه همه کسب و کارهای ایرانی تبدیل کند‏، گفت: «فقط در این شرایط است که می‌توانیم بازار تبلیغات دیجیتال ایران با ارزش ۱۱ همت را که سهم ۲۰ درصدی از کل بازار تبلیغات ایران دارد، به میانگین ۶۸ درصد جهانی نزدیک کنیم.»

کامرانیان‌فر سپس به روند توسعه‌ای یکتانت پرداخت و توضیح داد: «در سطح اول ما این افتخار را داشتیم که در سال گذشته شراکت‌های مهمی با اپلیکشین‌های ایرانی ایجاد کنیم؛ روبیکا، دیوار و کافه‌بازار به عنوان بزرگترین و پربازدیدترین اپلیکیشن‌های ایرانی به عنوان شریک تجاری در پیشبرد تبلیغات همراه ما شدند. این کسب و کارهای همراه یکتانت را توانمند می‌کند که تبلیغات خود را به سادگی به ده‌ها میلیون ایرانی نمایش دهند.»

او یکی از مهم‌ترین مسائل یکتانت را این دانست که کمپین‌های تبلیغاتی یکتانت در زمان طراحی و اجرا نیازمند این است که در هر جایگاه بید مناسب دستی داشته باشند که حتما هم بهترین نتیجه را ندارد.

او افزود: «دو اقدام ابتکاری مبتنی بر فناوری به ما در این باره کمک کرد. اولین اقدام این امکان را برای دیجیتال مارکتینگ‌ها فراهم کرد که با یک کلیک به صورت خودکار کمپین خود را طراحی کنند و آن را با بید مد نظر خود در جایگاه‌های مختلف یکتانت نمایش دهند و این اطمینان را داشته باشند که نرخ کلیک و نرخ اقدام مورد نظرشان محقق می‌شود.»

اقدام دوم آن‌طور که کامرانیان‌فر توضیح داد این بود که یک سرویس به همه کسب و کارهای یکتانت امکان می‌دهد با یک کلیک بر اساس ایونت مشتری خود را در کل اپلیکیشن ریتارگت کنند.

سطح دوم، کسب‌وکارهای تازه یکتانت

مدیرعامل گروه یکتانت در بخش دیگری از صحبت‌های خود به معرفی چند کسب‌و‌کار تازه گروه یکتانت پرداخت.

یکتاپی، یکتاونچرز هم بازوی سرمایه‌گذاری یکتانت است که منابع ۳۰ کسب‌و‌کار زیرمجموعه گروه یکتانت را مدیریت می‌کند و آمادگی سرمایه‌گذاری روی کسب‌وکارهای جدید را دارد.

اولین سرویس ‌B2B BNPL ایران که قصد دارد تبدیل به یک راهکار مالی برای کسب‌و‌کارهای مختلف شود، یکتا کراد سکوی تامین مالی جمعی که جذب سرمایه برای پروژه‌های سودآور را دنبال می‌کند، سرنخ  و یکتامنچرز که بازوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی یکتانت محسوب می‌شود از جمله کسب‌وها و کارهایی بودند که در این بخش معرفی شدند.

کامرانیان‌فر یکی دیگر از این کسب و کارها را آی‌رسانه دانست و گفت: «آی‌ر‌‌سانه یک استارتاپ موفق در حوزه دیجیتال محیطی است که امروز بین ۲.۵ تا ۳ درصد از حجم بازار تبلیغات دنیا را به خود اختصاص داده است. این سهم در حال افزایش است و ما سعی کردیم با این روند همراه شویم. آی‌رسانه بیش از ۸۰۰ نمایشگر در نقاط پر تردد در شهر تهران دارد و کسب و کارهای زیادی مشتری کلیدی آی رسانه هستند و از بین آن‎ها می‌توان به علی بابا، دیجی پی و نان سحر اشاره کرد که به این لیست هر روز اضافه می‌شود.»

همچنین ایران مارکتینگ سرمایه‌گذاری برای تکمیل زنجیره ارزش با بیش از ۸۰ مشتری بزرگ، زن متمرکز بر برند سازی با اجرای بیش از ۲۰۰ پروژه موفق، بهترینو برای ارائه راهکار به کسب و کارهای آفلاین و محلی و فعالیت با بیش از ۶۰۰۰ کسب وکار، آسانیتو یک راهکار ابری مخصوص کسب و کارهای کوچک و متوسط،‌ ابرکلاس با هدف آموزش المپیاد و برنامه‌نویسی به نوجوانان با افزایش ۲.۵ درصدی درآمد در ۶ ماه امسال و افزایش ۴ برابری کاربران و … دیگر کسب و کارهایی بود که کامرانیان‌فر در این بخش به آن‌ها اشاره کرد.

او افزود: «بااضافه شدن این کسب و کارها گروه ما امروز ۳۰ عضو دارد.»

بخش سوم توسعه در یکتانت به گفته او، استراتژی و راهبردی بود که تاکید کرد از زبان دیگر مدیران یکتانت گفته خواهد شد.

برای توسعه پایدار

سخنران بعدی رویداد سالانه یکتانت، «کیانوش مختاریان» راهبر ارشد بود که صحبت‌های خود را با تاکید بر یک مساله فراگیر در اکوسیستم دیجیتال ایران آغاز کرد.

او با بیان اینکه در اکوسیستم تک ایران مهم‌ترین مساله نگاه کوتاه مدت است، گفت: «این در حالی است که توسعه بلندمدت مهم‌تر است و توسعه بلندمدت هم بدون توسعه پایدار اتفاق نمی‌افتد.»

او با تاکید بر اینکه معماری سروینگ یکتانت در یک سال گذشته از نو ایجاد شده است، اظهار کرد: «این کار برای این بود که هم سیستم مطئمن‌تر باشد و هم تیم‌های ما بتوانند آن را توسعه دهند.»

مختاریان البته به مساله داده‌محوری هم اشاره کرد وگفت: «در زمینه داده محوری پروژه‌های مهمی انجام دادیم. چند ده هزار تبلیغ بر ثانیه در سیستم‌های یکتانت انجام می‌شود که علاوه بر چالش‌های مهندسی پیچیدگی زیادی هم دارد و این پیچیدگی‌ها هر روز بیشتر هم می‌‌شود. برای توسعه پایدار روی چنین سیستمی فرآیندهای توسعه نرم افزار را با الگوبرداری از فرآیندهای روز دنیا تغییرات بنیادین دادیم.»

او درباره بعد محصولی هم توضیح داد و گفت: «در بعد محصولی هم بین بازار تبلیغات دیجیتال ایران و دنیا فاصله‌ای وجود دارد. نوع کاری که ما انجام می‌دهیم با نوع کاری که در دنیا انجام می‌‍شود شبیه تفاوت فروش نفت به صورت خام و پالایش‌شده است. بالاخره باید به این سمت بریم، اما ما برای جبران فاصله محصولی چند پروژه مختلف در این باره انجام دادیم که در آینده بیشتر درباره‌شان می‌شنوید.»

راهبر ارشد یکتانت اما درباره ۲ محصول توضیح داد و افزود: «یکی از این محصولات سیستم پیشگوست. برای پیش‌بینی اینکه چه کاربری به چطور تبلیغی می‌تواند علاقه داشته باشد؟ برای این کار از مدل‌های کلاسیک استفاده می‌کردیم که خوب بودند، اما در یک سال گذشته سراغ مدل‌های به ‌روز هوش مصنوعی رفتیم.»

آن‌طور که مختاریان توضیح داد این محصول با همان مدل‌های اولیه ساده تا ۱۰ درصد کلیک را بالا برد و کلیک بالاتر یعنی تعامل بیشتر تبلیغ و کاربران که باعث نتیجه‌گیری بیشتر تبلیغ آنلاین می‌شود.

محصول دیگری که مختاریان اشاره کرد، الگوریتم‌های هوشمند برای مدیریت بودجه بود. او توضیح داد: «الگوریم‌های هوشمند بیدینگ برای مدیریت بودجه. مثلا نمی‌گویید هر کلیک ۱ هزار تومان بلکه حدود قیمت کلیک و اکشن را می‌گویید و این آزادی را به الگوریتم می‌د‌هید که بودجه و هدف را مدیریت کند.»

رشد تبلیغات ویدئویی یکتانت

«سمانه طغیانی» هم با سمت مدیر ارشد عملیات گروه یکتانت در بخشی از ارائه خود سهم بازار یکتانت از تبلیغات در وب را به صورت میانگین ۸۵ درصد اعلام کرد. به گفته طغیانی‏، در حال حاضر یکتانت با بیش از ۴۰۰۰ ناشر در حال همکاری است و توانسته در یکسال گذشته پرداختی به ناشران خود را ۱۰۰ درصد افزایش دهد. همچنین با اضافه شدن تبلیغات دیوار، روبیکا و کافه‌بازار به خدمات یکتانت، امکان اجرای تبلیغات گسترده‌تر و هدف‌مندتر برای برندها فراهم شده.

او همچنین به آمار جالب دیگری اشاره کرد و آن اجرای ۳۰ هزار تبلیغ در هر ثانیه بود. طغیانی با بیان اینکه یکتانت با بیش از ۵۰۰ رسانه کار می‌کند و همکاری با آن‌ها ظرفیت تبلیغاتی ۴۰ میلیون نمایش ویدئویی روزانه را ایجاد کرده است‏، گفت: «یکتانت به یکی از بازیگران بزرگ تبلیغات ویدئویی تبدیل شده است که این موضوع دو مزیت دارد؛ اول ناشرانی که در ظرفیت تبلیغ ویدئویی داریم بسیار متنوع هستند و دیگر اینکه، امکان ساخت تبلیغات هدفمند که مشخصا بازدهی تبلیغ را بالا می‌برد وجود دارد.»

نکته دیگری که مدیر ارشد عملیات یکتانت به آن اشاره کرد این بود که در بلک فرایدی یکتانت برای یک مشتری به اصطلاح ۵۰۰ هزار پاخور برای فروشگاه در یک روز ایجاد کرده است.

فعالیت ۲ مشتری بیش از ۲ هزار روز با یکتانت یعنی مکتبخانه و شاتل هم یکی از نکات جالبی بود که طغیانی به آن اشاره کرد و گفت: «یکتانت از ابتدای فعالیت تا امروز با ۱۳۰ هزار کسب و کار همکاری داشته است که این نشان دهنده اعتماد کسب و کارهای مختلف به ماست.»

دیجیتال هدف است

«محمد شیح سفلی» مدیرارشد بازاریابی بلو یکی دیگر از سخنرانان این رویداد سالانه بود که در صحبت‌های خود با بیان اینکه بازاریابی دیجیتال کاری کرده است که هدفمندی را به تبلیغات اضافه کنیم‏، گفت: «اگر ما بخواهیم به یک هدف تیراندازی کنیم ابزارمان مهم است. تبلیغات دیجیتال به مثابه ابزار است که در اختیار بازاریاب‌ها قرار می‌گیرد تا با صرف بودجه و وقت کمتر بیشترین بهره‌وری را داشته باشند.»

او با بیان اینکه بازاریابی را در سه سطح تعریف کرده‌اند، اظهار کرد: «شاید سوال اصلی این باشد که بودجه را چطور در این سه سطح تقسیم کنیم؟ جواب این است که باید همه را داشته باشد اما هدف ما در نقطه‌ای می‌نشیند که از تبلیغات دیجیتال استفاده می‌کنیم.»

گزارش یکتانت برای تصمیم‌گیری بهتر

«محسن عرب‌ها» مدیر روابط عمومی یکتانت هم در رویداد سالانه «نقطه» توضیحاتی درباره گزارش دهی این رویداد داد و گفت: «از سال ۱۳۹۸ انتشار گزارش‌های سالانه را آغاز کردیم. سال اول اطلاعات محدود به کسب و کار خودمان بود و در سال‌های بعد کسب و کارهای زیرمجموعه هم اضافه شد. اما از سال ۱۴۰۲ تصمیم گرفتیم با در کنار هم قرار دادن نقطه‌های فعال در صنعت مارکتینگ اطلاعاتی را ارائه دهیم که به کسب و کارها کمک کند.»

او توضیح داد: «گزارش امسال حاصل فعالیت ۱۰۴ نفر و ۳ هزار ساعت کار است و ما با همکاری ۱۴ مجموعه گزارشی را آماده کردیم که علاوه بر دادن اطلاعات به تصمیم‌گیری‌ کسب و کارها کمک کند.

به گفته عرب‌ها، این دومین گزارش یکتانت است که با همکاری چندین شرکت آماده شده است و تلاش دارد تا تصویری روشن‌تر از وضعیت فعلی این صنعت ارائه کند.

در بخشی از گزارش یکتانت آمده است که در سال ۲۰۲۳ هزینه کل تبلیغات دیجیتال در دنیا ۶۳۰ میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش ۱۰ درصدی داشته است. سهم تبلیغات دیجیتال از کل صنعت تبلیغات در سال ۲۰۲۳ ، ۶۸.۸ درصد بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش ۵ درصدی داشته است. این گزارش پیش بینی کرده است که تبلیغات دیجیتال در سال ۲۰۲۴ با رشد ۸.۹ درصدی همراه باشد.

بر اساس این گزارش، حجم بازار تبلیغات دیجیتال در ایران، ۱۱ همت و معادل ۲۰ درصد کل بازار تبلیغات است که فاصله معناداری با آمار جهانی دارد.

در این گزارش سهم رپورتاژ آگهی ۱.۹، تبلیغات در رسانه‌های خرده‌فروشی ۳.۷ ، تبلیغات در گوگل ۵.۶، تبلیغات در VODها ۶.۵، تبلیغات در اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌ها ۱۱.۱، پیامک ۱۵.۷ و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی ۵۵.۶ درصد بوده است.

در این رویداد از «آژانس تبلیغاتی‌ اورانوس» هم رونمایی شد. مهران پاکند مدیرعامل آژانس اورانوس با نمایش عملکرد محصول «بیلبورد دیجیتال» اعلام کرد که یکتانت قصد دارد به صورت گسترده‌تر وارد بازار تبلیغات Awareness شود و این آژانس جدید به دنبال فراهم‌سازی راه‌کارهای آگاهی از برند با امکان سنجش دقیق و گزارش‌دهی جامع خواهد بود. پاکند در بخشی از ارائه خود به کمپین Awareness مای‌بیبی اشاره کرد که نرخ تعاملی ۱۲ درصدی دارد. به گفته او این نرخ تعامل ۱۲۰ برابر بیشتر از نرخ تبلیغات کلیکی در سطح وب است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]