دوشنبه, ۲ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 245569
  • 08 ژوئن 2025 - 14:11
  • 31 بازدید
  • ۰ دیدگاه

واردات خودروهای کارکرده در بن‌بست

واردات خودروهای کارکرده در بن‌بست
واردات خودروهای کارکرده در بن‌بست

واردات خودروهای دست‌دوم با وجود تصویب قانون، همچنان در بن‌بست اجرا مانده است؛ غیبت برنامه‌ اجرایی، نبود هماهنگی بین نهادهای مسئول و نگرانی‌ از پیامدهای منفی، اجرای این طرح را با ابهامات جدی مواجه کرده است.

به گزارش اکوایران، در حالی‌ که قانون واردات خودروهای دست دوم به‌عنوان راهکاری برای تنظیم بازار و افزایش رقابت تصویب شده، اما هنوز بخش زیادی از الزامات اجرایی آن بلاتکلیف باقی مانده است.

سه مانع اصلی شامل تأمین ارز، رعایت استانداردها و تضمین خدمات پس از فروش است که بانک مرکزی، وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد به آن‌ها ایراداتی وارد کرده‌اند.

پیشتر نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز خواستار شفاف‌سازی و اجرای قانون شده و هشدار داده بود بدون برنامه‌ریزی دقیق، امکان ورود خودروهای معیوب یا حتی مسروقه به کشور وجود دارد.

در همین راستا رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان خودرو در گفت‌وگو با اکوایران تأکید کرد  که «نمی‌شود قانونی نوشت که از ابتدا امکان اجرای آن وجود نداشته باشد».

او در ادامه با انتقاد از غیبت تشکل‌های تخصصی در فرآیند تدوین قوانین، بر لزوم مشورت با فعالان واقعی حوزه خودرو پیش از قانون‌گذاری تاکید می‌کند.

به گفته ملکان،‌«در قانون، خواسته‌ای مطرح شده که ذاتاً مثبت و قابل تأمل است؛ اما زمانی که نهادهای اجرایی نتوانند راهکار عملیاتی برای اجرای آن ارائه دهند یا حداقل به‌روشنی اعلام نکنند که این فرآیند نیازی به پیگیری ندارد، پیامد آن چیزی جز سردرگمی و بلاتکلیفی نخواهد بود.»

او با اشاره به تفاوت سطح سخت‌گیری‌ها بین خودروهای نو و دست دوم گفت: «وقتی واردکننده خودرو صفر باید مراحل پیچیده و پرهزینه‌ای را پشت‌سر بگذارد، عجیب است که خودروهای دست دوم بدون همان سطح از سخت‌گیری وارد شوند. این نابرابری، علاوه بر ایجاد فضای رقابتی ناعادلانه، می‌تواند ریسک ورود خودروهای مشکل‌دار یا حتی سرقتی را افزایش دهد؛ موضوعی که در سایر کشورها نیز سابقه داشته است.»

به گفته او، طراحی و اجرای فرایند مطمئن برای واردات خودروهای کارکرده، کاری بسیار دشوار است که تا امروز نیز ارکان حکمرانی کشور راه‌حلی اجرایی برای آن پیدا نکرده‌اند. 

او معتقد است دلیل اصلی به سرانجام نرسیدن این طرح، نبود برنامه مشخص برای اجرای آن است؛ قانونی تصویب شده، در حالی که هنوز راه اجرای دقیق آن روشن نیست.

او تأکید می‌کند اگر تشکل‌های تخصصی صنفی در فرآیند قانون‌نویسی و برنامه‌ریزی بودجه‌ای کشور مشارکت فعال‌تری داشتند، احتمال تصویب قوانینی که اجراشدنی نیستند -از جمله واردات خودروهای کارکرده- تا این حد بالا نمی‌رفت.

 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
دستور فوری صمت برای ترخیص خودروهای وارداتی از گمرک 22 ژوئن 2025

دستور فوری صمت برای ترخیص خودروهای وارداتی از گمرک

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به رئیس‌کل گمرک ایران، خواستار تسریع در ترخیص خودروهای وارداتی، به‌ویژه خودروهای امداد و نجات و برقی، با هدف پیشگیری از دپوی کالا و کاهش ریسک‌های احتمالی در گمرکات کشور شد.

شلیک آمریکا به خودروسازان سنتی 22 ژوئن 2025

شلیک آمریکا به خودروسازان سنتی

ورود مستقیم ایالات متحده به جنگ میان ایران و اسرائیل، نقطه عطفی در مسیر این بحران بود؛ بحرانی که پیش‌تر هم سایه‌ای سنگین بر بازارهای جهانی انداخته بود، اما حالا با ورود واشنگتن، از یک نزاع منطقه‌ای فراتر رفته و به معادله‌ای جهانی تبدیل شده است.

امدادرسانی سایپایی‌ها به تمامی خودروها در سراسر کشور 20 ژوئن 2025

امدادرسانی سایپایی‌ها به تمامی خودروها در سراسر کشور

شرکت سایپایدک و امدادخودرو سایپا برای رفاه حال مردم و خدمت رسانی به موقع در جاده‌های سراسر کشور به تمامی خودروها خدمت رسانی می‌کنند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم بانک اقتصاد منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.