وی ادامه داد: اما من معتقدم که انتخاب مستقیم شهردار وضع را بدتر میکنه یعنی بالاخره ما از اون طرف هم ببینیم اگر شهرداری ناکارآمد بود رای مردم را گرفته حالا کسی می خواهد او را عزل کند و ناکارآمدی را جبران کند. مثلاً یک مجموعه دیگر دوباره باید به آرای عمومی مراجعه کند یا […]
وی ادامه داد: اما من معتقدم که انتخاب مستقیم شهردار وضع را بدتر میکنه یعنی بالاخره ما از اون طرف هم ببینیم اگر شهرداری ناکارآمد بود رای مردم را گرفته حالا کسی می خواهد او را عزل کند و ناکارآمدی را جبران کند. مثلاً یک مجموعه دیگر دوباره باید به آرای عمومی مراجعه کند یا نکند. اگر این اتفاق نیفتد که دوباره نقض غرض می شود. یعنی من معتقدم که از طرف دیگر این موضوع باعث می شود که تقریبا شوراهای کشور که مهمترین نهاد مردم سالاری کشور هستند از انتفاع ساقط بشوند.
نایب رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: شوراها که رای شهردار نمیتوانند نصب کنند یا نمیتوانند عزل کنند طبیعتاً هیچ برنامه شورا هم به این ترتیب از طرف شهرداران مورد اجرا قرار نگرفت نخواهد گرفت شهردار کاری را انجام خواهد داد که به نظرش درست می رسد پس شوراها بی خاصیت می شوند.
وی تصریح کرد: این در حالی است که در قانون اساسی یک فصل اختصاص پیدا کرده به شوراها یعنی نظام جمهوری اسلامی معتقد است که مردم در عرصه تصمیم گیری حضور جدی داشته باشند بزرگترین مولفه تامین هدف قانون اساسی نظام شورایی کشوری که ۱۲۷ هزار نفر در کشور الان با آرای مردم دارند خدمت میکنند برای حل و فصل مشکلات مردم. من به نظرم باید برای فصل اول بشینیم فکر کنیم نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم نقد وزیر کشور نقد درستی است.
وی ادامه داد: اگر شما الان بررسی کنید در کل کشور می بینید که پایداری مدیریت شهری شهرداران در مسئولیت شان خیلی پایین است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره هفت سال بودن شوراها گفت: من معتقدم که طبیعتاً قانون چهار سال را برای شوراها مشخص کرده اما ما با یک پدیده مواجه هستیم که یک شورا باید سه ساله شود و یک شورا ۴ ساله. یک انتخابات هم صرفاً با عنوان شوراها باید انجام شود شما میدونید که همین الان هم تا شهرداران بیایند مستقر شده و معاونین بر کار مسلط شوند یک سال یک سال و نیم میگذرد و بعد آیا دوباره این شهردار موفق باشد یا نباشد. سه سال عموما بازه زمانی خوبی برای انتخاب شهردار و جا افتادن کار نیست. بویژه اینکه شش هفت ماه قبل از انتخابات دوباره بحث انتخابات بعدی شروع می شود و سه سال واقعاً ضایع می کند. چون تصریح قانون اساسی بر این موضوع نداریم می توانیم تمدید کنیم، اگرچه اشکالاتی دارد اما به نظر من نقاط قوتش خیلی بیشتر از نقاط ضعف آن است الان باید یک انتخاباتی سال آینده برگزار کنیم. چهار یا پنج تا انتخابات ما در سال جاری داشتیم و از اسفند ماه تا الان داشتیم دوباره سال آینده می خواهیم یک انتخابات فراگیر انجام شود تازه بعد از انتخابات تا بخواد کار دست شورای بعدی بیفتد در سه سال شهردار تعیین کند و بخواهد مشکلات را حل کند به نظر من خدمت رسانی به مردم آسیب خواهد دید
- نویسنده: اکوایران