ذبح و کشتار دام در ایلام از راه های سنتی| کشتارگاه ها همچنان ناقص هستند
ذبح و کشتار دام در ایلام از راه های سنتی| کشتارگاه ها همچنان ناقص هستند

ایلام-ذبح و کشتار دام از راه های سنتی یکی از معضلات بزرگ در استان ایلام شناخته می شود و این در حالی است که کشتارگاه های استان همچنان نواقص زیادی دارند.

بازار؛ گروه استان ها: گوشت قرمز و فرآورده های حاصل از آن به سبب داشتن پروتیین، مواد معدنی واسید آمینه های ضروری، نقش مهمی در تامین نیازهای تغذیه ای جوامع بشری دارد؛ با این حال امروزه در برخی از نقاط کشور به کررات دیده می شود که گوشت مورد نیاز مردم از راه های غیر بهداشتی همچون کشتار غیرمجاز دام تامین می شود؛ متاسفانه مدت هاست کشتار غیر مجاز دام به یک معضل بزرگ تبدیل شده که استان ایلام هم از این قضیه مستثنی نبود و در بحث کشتار غیر مجاز دام سرآمد استان های کشور می باشد.

ایلام در کنار مزیت هایی که در زمینه محصولات دامی دارد، متاسفانه به عنوان یکی از استان هایی شناخته می شود که کشتار غیرمجاز دام در آن بالاست و این موضوع نیز به تبع مشکلات بسیاری از قبیل بروز بیماری‌های مشترک و قابل‌انتقال بین انسان و دام، تجمع حیوانات ولگرد و حشرات، نازیبایی مبلمان شهری، آسیب روانشناسی و مشکلات بهداشتی به همراه دارد.

شایان ذکر است کشتار غیرمجاز دام در برخی شهرهای استان ایلام از جمله در مبادی اصلی ورودی استان همچون مهدی آباد و شباب بیشتر دیده می شود، به گونه ای که آویزان بودن لاشه دام ها، ریختن خون آبه و فضولات حاصل از کشتار دام در جوی کنار معابر اولین چیزی است که به چشم هر مسافر و شهروندی خورده و چهره زشت و نازیبایی به همراه دارد.

بررسی ها نشان داده جدا از منفعت طلبی برخی افراد، نبود کشتارگاه دام در استان ایلام هم در افزایش کشتار غیر مجاز دام بی تاثیر نیست؛ عدم برخورداری از کشتارگاه در حالیست که این استان یکی از قطب های اصلی دامداری در کشور به شمار می رود و نبود کشتار گاه در آن یقینا معضلات بسیاری از جمله کشتار غیر مجاز دام به همراه دارد.

معضلات کشتار غیرمجاز دام در ایلام

مسعود رحمانی کارشناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه کشتار غیرمجاز دام یکی از پدیده‌های غیربهداشتی است که معمولاً در سطح بعضی از شهرهای استان ایلام اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: برخی افراد سودجو به دلیل منفعت طلبی در نقاط وحاشیه شهرهای استان از جمله منطقه مهدی آباد وشباب،در کنار معابر و خیابان‌ها و محیط‌های باز نسبت به کشتار اقدام می‌کنند که همین مهم موجب شده کشتار غیرمجاز دام به یک مشکل جدی در استان تبدیل شده و پیامدهای بسیاری به همراه داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه کشتار غیرمجاز دام به معضلی بهداشتی تبدیل شده و باعث ایجاد انواع خطر و نابسامانی نظیر شیوع انواع بیماری‌ها، آلودگی محیط، تجمع حیوانات، حشرات و جوندگان، آسیب روانشناسی، نازیبایی مبلمان شهری و انتقال عوامل بیماری‌ها به مناطق دیگر می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام: شهرداری‌ها طبق قانون مکلف هستند کشتارگاه‌ها را فعال و به بخش خصوصی واجد شرایط واگذار کنند، شایان ذکر است سه کشتارگاه مرغ و یک کشتارگاه دام در حال احداث و ۲ کشتارگاه مرغ هم در مرحله موافقت اصولی هستند

رحمانی گفت: از سوی دیگر ذبح دام در معابر عمومی و در برابر چشم کودکان تاثیر منفی بر روح و روان آنها گذاشته و با دیدن این صحنه‌های کشتار که بعضاً با خشونت نیز همراست آثار زیان بار روانی در کودکان ایجاد و در درازمدت باعث ایجاد رفتارهای خشونت بار در افراد می‌شود.

وی اضافه کرد: با وجود تلاش های انجام شده در مقوله مقابله با کشتار غیرمجاز دام در استان توفیق چندانی نداشته ایم و همچنان شاهد رونق این مسئله در برخی شهرستان ها هستیم، از این رو رفع معضل کشتار غیر مجاز دام علاوه بر فرهنگسازی نیازمند عزم و اراده جدی جهت راه اندازی کشتارگاه در استان است، چرا که نبود کشتار گاه مزید بر علت بوده و تاثیر بسزایی بر افزایش کشتار غیرمجاز دام در ایلام داشته است.

نبود کشتارگاه دام در ایلام

یونس احمدی مدیرکل دامپزشکی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: در استان ایلام عموما ذبح و کشتار دام از راه های سنتی انجام می شود که این موضوع عموما سبب انتقال بیماری های مشترک خطرناک و واگیردار مانند تب کریمه کنگو می شود.

وی با بیان اینکه کشتار غیر مجاز دام در استان ایلام به یک معضل جدی تبدیل شده، افزود: امنیت غذایی در گروی سلامت دام و طیور مصرفی است و کشتار غیرمجاز دام بدون شک سلامت عموم مصرف کنندگان هم استانی را تحدید کرده و یک مسئله مهم محسوب می شود.

احمدی ادامه داد: علاوه بر نظارت و جلوگیری کشتار غیر مجاز در استان، احداث کشتارگاه یکی دیگر از راهکارهای اساسی جهت رفع این معضل و جلوگیری از بروز بیماری های دامی می باشد؛ چرا که در کشتارگاه علارغم دامداری های غیر مجاز دام ها تحت نظر دامپزشکی و با معاینه ناظر شرعی ذبح می شوند.

وی در پایان گفت: شهرداری‌ها طبق قانون مکلف هستند کشتارگاه‌ها را فعال و به بخش خصوصی واجد شرایط واگذار کنند، شایان ذکر است سه کشتارگاه مرغ و یک کشتارگاه دام در حال احداث و ۲ کشتارگاه مرغ هم در مرحله موافقت اصولی هستند.

کشتار غیر مجاز دام و آویزان کردن لاشه حیوانات در معرض دید کار غیر فرهنگی بوده و در شان استان گردشگر خیز ایلام نمی باشد؛ به همین سبب ضروریست اقدامی اساسی جهت رفع این معضل و همچنین احداث کشتارگاه در استان صورت گیرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]