بانوی کارآفرین اهل تیکمهداش گفت: در قالب گروههای جهادی بهدنبال محرومیتزدایی از روستانشینان شهرستان بستانآباد بودیم که متوجه ضرورت مسئلهٔ کارآفرینی در این مناطق شدیم.
ناهیده ورزنده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز با اشاره به اینکه “بسیج سازندگی” نقطه عطف آغاز کارآفرینی توسط وی در سالهای اخیر بوده است، گفت: در قالب گروههای جهادی بهدنبال محرومیتزدایی از روستانشینان شهرستان بستانآباد بودیم که متوجه ضرورت مسئلهٔ کارآفرینی در این مناطق شدیم.
وی با بیان اینکه کمک به محرومان یکی از اهداف ما در برپایی اردوهای جهادی بود، گفت: تجاربی در راستای کارآفرینی در قالب اردوهای جهادی بهدست آمد و به این نتیجه رسیدم که بانوان روستایی علیرغم تواناییهای فراوان، جرأت و شهامت شروع کار و درآمدزایی از تواناییهای خود را ندارند.
این بانوی کارآفرین اهل تیکمهداش با تأکید بر اینکه با کمک بسیج خواهران ماهانه مبلغی از درآمد خود را در قالب نذر امام زمان جهت کارهای فرهنگی کنار میگذاشتند، گفت: با مشاهده بانوان توانمند روستایی که اسباب و لوازم درآمدزایی از توانمندیهای خود را نداشتند، تصمیم گرفتیم هر ماه مبلغی را به خرید این ملزومات صرف کنیم.
ورزنده، اظهار کرد: دستگاه عرقگیری، نخستین دستگاهی بود که برای بانوان روستایی خریده شد تا از این طریق بانوان روستا به درآمد برسند.
وی گفت: این فعالیتها ادامه داشت تا اینکه به پیشنهاد بسیج سازندگی اقدام به تأسیس تعاونی کردیم.
این بانوی کارآفرین تأکید کرد: دغدغههای فرهنگی از جمله مسئلهٔ حجاب و عفاف، ما را بهسمت تولید لباس و پوشاک سوق داد.
ورزنده گفت: هرچند بانوان روستایی در این زمینه تخصصی نداشتند اما از بانوان متخصص در زمینه خیاطی و گلدوزی استفاده شد و به آموزش به بانوان بیسرپرست و بدپرست اقدام شد تا هم منبع درآمدی برای این بانوان باشد و هم گرهی از مشکلات فرهنگی جامعه باز شود.
وی اظهار کرد: اکنون در شرکت تعاونی که تشکیل یافت، حدود ۱۵۰ بانوی مشغول به کار هستند.
این بانوی کارآفرین به همکاری و حمایت چشمگیر بسیج سازندگی کمیته امداد و بهزیستی اشاره کرد و گفت: در کنار اشتغال بانوان در شرکت تعاونی، تعدادی از بانوان روستایی نیز با کار در خانه، از این تعاونی کسب درآمد میکنند.
بهگزارش تسنیم، ناهیده ورزنده بانوی ۳۷ ساله اهل بخش تیکمهداش از توابع شهرستان بستانآباد و دانشجوی دکترای دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران است که در سالهای اخیر پیشگام کارآفرینی برای بانوان شهرستانها و روستاهای آذربایجانشرقی بوده است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم