گزارش| چرا نیروگاه برق علی‌آبادکتول از مدار خارج شد؟‌ ‌
گزارش| چرا نیروگاه برق علی‌آبادکتول از مدار خارج شد؟‌ ‌

کم‌کاری و تعلل در تأمین سوخت سبب شد تا نیروگاه برق علی‌آبادکتول از مدار خارج شود؛ هرچند پس از انتقادات بسیار مدیر این نیروگاه مدعی شده که تولید برق با یک سوم ظرفیت در این نیروگاه از سر گرفته شده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، هفته گذشته این خبرگزاری در گفت‌وگو با نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس از یک ماجرای قابل تأمل و نگران کننده خبر داده بود. سنگدوینی گفته بود که تنها نیروگاه بزرگ مقیاس استان گلستان سوخت کافی برای فعالیت ندارد.

در شرایطی که کشور در زمینه تأمین گاز با مشکل مواجه شده، استمرار گازرسانی به نیروگاه علی آبادکتول که روزانه حدود ۹۰۰ مگاوات برق تولید می‌کرد فراهم نبود ودر عین حال سوخت مایع نیز برای فعالیت این نیروگاه تأمین نشده بود.

این اتفاق سبب شد تا با ورود اولین سامانه سرد و بارشی به استان گلستان و مشکلاتی که در زمینه تأمین انرژی به وجود آمد، نیروگاه برق علی آبادکتول به همراه دیگر نیروگاه‌های کوچک مقیاس در استان از مدار تولید خارج شوند.

شرکت نفت گلستان به وظیفه‌اش عمل نکرد

موضوعی که البته استاندار گلستان هم به آن واکنش نشان داد و در بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت گاز گلستان گفته بود: شرکت نفت منطقه گلستان می‌بایست قبل از برودت هوا ‌‌و شروع فصل سرما، تدابیر لازم برای ذخیره سوخت نیروگاه‌ علی آبادکتول را می‌اندیشید. 

طهماسبی همچنین گفته بود: برخی از صنایع، امکانات و تجهیزات برای سوخت جایگزین دارند اما متاسفانه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گلستان، سوخت جایگزین در اختیار آنها قرار  نداده است. چه‌طور می‌توان از تولیدکننده‌ای که در تابستان برقش قطع و در زمستان گازش قطع می‌شود انتظار تولید و ایجاد اشتغال داشت؟ ما با دست خودمان مانع اشتغالزایی در استان شده‌ایم.

وی به این نکته هم تأکید کرده بود که اگر پیش از شروع فصل سرما، اقدامات پیشگیرانه انجام شده بود امروز برای جبران کسری گاز مجبور به تعطیلی ادارات، مدارس  و مراکز دانشگاهی نبودیم که منجر به خسارات جبران ناپذیری برای مردم و دولت شود.

امکان ذخیره‌سازی سوخت در نیروگاه وجود ندارد

در حالی که استاندار گلستان به کم‌کاری شرکت نفت گلستان اذعان دارد اما مدیرکل مدیریت بحران استان معتقد است که امکان ذخیره سازی طولانی مدت سوخت جایگزین در نیروگاه علی آبادکتول وجود ندارد.

نعمت‌اله حاجی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در گرگان گفته که نیروگاه علی‌آبادکتول روزانه ۹۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند و تأمین سوخت موردنیاز آن با یک واحد نانوایی یا مرغداری فرق دارد. ارسال سوخت برای فعالیت این نیروگاه باید مستمر و روزانه ادامه داشته باشد؛ با توجه به مصرف بالای این نیروگاه امکان ذخیره سازی طولانی مدت سوخت وجود ندارد.

وی گفت که در شرایط کنونی که کشور با کمبود انرژی مواجه است سوخت جایگزین به نیروگاه‌هایی داده می‌شود که بهره وری بالاتری داشته باشند. با توجه به اینکه هنوز سیکل ترکیبی این نیروگاه راه اندازی نشده برای وزارت نفت، تأمین سوخت جایگزین برای این نیروگاه توجیه ندارد.

حاجی‌زاده این را هم گفت: با توجه به اینکه تولید و توزیع برق در کشور از طریق دیسپچینگ کشوری انجام می‌شود، این تصور اشتباهی است که اگر نیروگاه علی آباد در مدار بود، خاموشی در استان نداشتیم!

راه اندازی سیکل ترکیبی واجب‌تر از نان شب!

در همین باره نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با تسنیم گفته است که روز پنج شنبه هفته گذشته اطلاع دادند که با وجود ینکه در ستان گلستان حدود  ۵۳۰ مگاوات برق مصرف می‌شود نزدیک به ۱۲۰ مگاوات خاموشی در نظر گرفتند. در استانی که مصرف برق چندانی ندارد این حجم از خاموشی منطقی نیست.

رمضانعلی سنگدوینی گفته که باتوجه به از مدار خارج شدن نیروگاه علی آبادکتول به دلیل عدم تزریق گاز به این واحد نیروگاهی و همچنین نداشتن ذخیره سوخت میع تماس‌های مکرری با وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مدیران عامل شرکت ملی گاز و توانیر و غیره برقرار کردیم تا مشکلات استان برطرف شود.

وی گفت از شرکت ملی گاز پیگیری کردیم تا یک واحد نیروگاه برای تولید ۲۰۰ مگاوات برق فعال شد و از روز گذشته نیز ۵ میلیون لیتر سوخت مایع نیز برای این نیروگاه با توجه به خطی که از شاهرود می‌آمد، اختصاص داده شد.

رئیس مجمع نمایندگان گلستان گفت که در حال حاضر حدود ۳۰۰ مگاوات تولید برق در نیروگاه علی آبادکتول انجام می‌شود و با وارد مدار شدن بخشی از واحدهای این نیروگاه انتظار داریم خاموشی‌ها در استان کمتر شود.

وی در خصوص عدم تخصیص گاز به این نیروگاه گفت که علت اصلی اینست با توجه به محدودیت سوخت و انرژی در کشور، اولویت با نیروگاه‌هایی است که سیکل ترکیبی هستند و بهره وری بالاتری دارند. بنابراین دولت سوخت را به جای اینکه به نیروگاه علی آباد که فاقد این چرخه است بدهد به نیروگاه‌های دیگر اختصاص داده بود.

تکمیل فاز بخار نیروگاه علی‌آباد کتول با اعتبار پیش‌بینی شده ۴۵۰ میلیون یورو با اخذ مصوبه شورای اقتصاد، اخذ پروانه احداث از وزارت نیرو، انعقاد تفاهم‌نامه بین سهامداران نیروگاه، پیگیری انعقاد قرارداد EPC احداث با شرکت «مپنا» و مکاتبه صندوق توسعه ملی در خصوص بررسی طرح و تضامین برای پرداخت تسهیلات مورد نیاز در دولت شهید رئیسی انجام و عملیات اجرایی آن در دولت سیزدهم آغاز شد.

 این طرح در دوران ساخت برای ۷۰۰ نفر شغل مستقیم و برای ۳۰۰ نفر شغل غیرمستقیم را به همراه دارد و در دوران بهره‌برداری نیز برای ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]