کمبود آب کشاورزی در شهرستان شاهرود نگران‌کننده است
کمبود آب کشاورزی در شهرستان شاهرود نگران‌کننده است

معاون استاندار سمنان و فرماندار شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه آب کشاورزی شاهرود در ۱۰ سال اخیر، از ۱۱ هزار لیتر بر ثانیه به هشت هزار لیتر بر ثانیه رسیده است، تصریح کرد:کاهش آب بخش کشاورزی شهرستان شاهرود نگرانی‌هایی را در این بخش به وجود آورده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، ابوطالب جلالی در شورای اداری شهرستان شاهرود که با حضور استاندار سمنان برگزار شد، گفت: با توجه به کاهش مجوز برداشت آب کشاورزی، موضوع تعیین تکلیف برای تغییرات کاربری زمین‌های کشاورزی به‌طور جدی مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه ۳۳۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب شرب در شاهرود وجود دارد، افزود: این بحران در فصل گرما مردم را با مشکل عدیده مواجه کرده‌است.

فرماندار شاهرود با تأکید بر اینکه سیستم شبکه آب شرب و فاضلاب در شاهرود، شهرهای این شهرستان و تعدادی از روستاها آینده نگران‌کننده‌ای را ترسیم کرده‌است، اظهار داشت: عدم توازن خدمات قابل ارائه در حوزه بهداشت و درمان و نظام آموزش و چند نیاز اساسی ای مردم تناقض با شاخصه‌های دستگاه‌های خدمت دهنده را به‌دلیل وسعت و پراکندگی جمعیت، به وجود آورده که این امر نارضایتی مردم شهرستان را به‌همراه داشته است.

جلالی با اشاره به اینکه معضل آنتن دهی اینترنت فور جی و تلفن ثابت در بعضی از مناطق شهرستان مشکلاتی را به‌همراه داشته است، عنوان داشت: عمده آسیب‌های اجتماعی که شاهرود به آن مبتلا شده از جمله اعتیاد، طلاق، تغییرات و تحولات فرهنگی و مهاجرت اقوام بود که باعث نگرانی‌هایی در این حوزه شده‌است.

وی با بیان اینکه با نگاه عادلانه و توازن استاندار و فرصت حضور فرمانداری در شورای معاونین، مطالبه‌گری شهرستان مطرح و این امر نقطه ق وت مدیریت استاندار جدید است، اعلام داشت: شاهرود ظرفیت کم‌نظیر و بی‌نظیر در استان سمنان دارد.

جلالی با تأکید بر اینکه شاهرود شهرستانی عالم‌خیز است و دارای بزرگانی چون آیت‌الله سیدمحمود شاهرودی است، بیان کرد: این شهرستان بیش از یک هزار شهید را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران در انقلاب، دفاع مقدس و … کرده‌است.

فرماندار شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه این منطقه از جایگاه سیاسی، علمی با حضور نخبگان در حوزه‌های بین‌الملل برخوردار است، گفت: شاهرود مهد علما و عرفا در قرون گذشته و معاصر از جمله بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی، ابن یمین فریومدی و بی‌شمار بناهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی بوده که نشان از ریشه‌دار بودن تمدن مردم این منطقه است.

جلالی افزود: مناطق حفاظت‌شده، صنایع دستی ثبت در یونسکو، کویر و جنگل زیبا، مجتمع فرهنگی، مراکز آموزش عالی با رنکینگ بین‌المللی و ملی، فرهنگ غنی کتاب و کتاب‌خوانی، تشکل‌های خیریه مردم نهاد و سمن ها و هیئت‌های بی‌نظیر مذهبی، توان مؤثر در امنیت غذایی، کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی با گونه‌های بی‌نظیر، پهنای ثروت معادن طلا، مس، سنگ آهن و ذخایر بزرگ از ۲۵ نوع ماده معدنی از جمله ظرفیت‌های شهرستان شاهرود است.

وی زیرساخت ریلی و فرودگاه بین‌الملل، قریب یک‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و شهری، حدود به یک‌هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در بخش صنعت که کشاورزی، خدمات گردشگری، شرکت‌های ثروت آفرین و تسهیل‌گر دانش‌بنیان، حدود ۴ هزار واحد صنعتی و ۸۰ واحد استخراج و اکتشاف و… را از دیگر ظرفیت‌های توسعه‌ای شاهرود برشمرد.

فرماندار شاهرد با بیان اینکه پروژه‌های بزرگ راه‌سازی در محورهای طرود-بیارجمند-چاه جام-بردسکن-کلاته خیج در دست اجرا است، اظهار داشت: احداث سالن ورزشی ۱۵ هزارنفری، مجتمع جانبازان، تکمیل پروژه‌های مسکن مهر و قریب سه هزار واحد جدید در جهت تولید مسکن ازجمله پروژه‌هایی است که نیازمند حمایت و پشتیبانی است.

جلالی با تأکید بر اینکه کسب رتبه‌های برتر در شاخص‌های فرهنگی، مذهبی، علمی و تولیدی علی‌رغم همه ظرفیت‌های شهرستان به برکت نظام جمهوری اسلامی از بعد از انقلاب در این منطقه شکل‌گرفته است، عنوان داشت: شاهرود فقدان اشتغال مولد در هر حوزه های مهاجرت جوانان از شهرها و روستاهای منطقه در رنج است.

انتهای پیام/۳۶۳/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]