ثبت ۱۰۲۴ اثر از استان مرکزی در فهرست میراث ملی
ثبت ۱۰۲۴ اثر از استان مرکزی در فهرست میراث ملی

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: تاکنون حدود ۹۱۴ اثر ثبتی غیرمنقول، ۶۶ اثر ناملموس، ۲۲ اثر منقول و ۲۲ اثر طبیعی در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

– اخبار استانها –

محمود مرادی‌نراقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به ثبت آثار فرهنگی، تاریخ و طبیعی استان مرکزی در فهرست آثار ملی اظهار کرد: میراث فرهنگی به عنوان نماد هر کشور، معرف تمدن، تاریخ و پیشینه آن کشور است و سیاست حفظ و نگهداری این میراث کهن نه تنها از بُعد فرهنگی بلکه ازنظر اقتصادی؛ آینده یک کشور و جایگاه آن را در میان کشورهای دیگر تضمین می‌کند.

وی افزود: دو هزار و ۱۰۰ اثر شناسایی شده در سطح استان مرکزی در بحث آثار غیرمنقول وجود دارد که به صورت سالانه برای تمامی آثار ملموس و ناملموس با توجه به سهمیه‌ای که از طریق وزارت متبوع یا وزارت میراث فرهنگی داده می‌شود پرونده تشکیل و در شورا مطرح و مورد بحث قرار می‌گیرد و اگر مورد تایید شورا قرار گیرد ابلاغ خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان مرکزی تصریح کرد: بررسی و شناسایی آثار فرهنگی و تاریخی و طبیعی دارای ارزش و قابلیت ثبت در فهرست جهانی را دارد که تاکنون حدود ۹۱۴ اثر ثبتی غیرمنقول، ۶۶ اثر ناملموس، ۲۲ اثر منقول و ۲۲ اثر طبیعی در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

مرادی‌نراقی با بیان اینکه میراث فرهنگی با یادمان‌ها و مجموعه ابزار و اشیای قابل رویت پایان نمی‌پذیرد، ادامه داد: سنت‌ها یا میراث به جامانده‌نشات گرفته از بیان‌های حس‌شده و تفکرشده‌ گذشته بر نسل‌های ما و زندگی نیاکان ما مانند رسوم سنتی، هنرهای اجرایی، دانش اجتماعی، مناسبت‌ها، دانش و مهارت‌های مربوط به طبیعت و جهان یا صنایع دستی به عنوان میراث ناملموس شناخته می‌شوند.

وی ادامه داد: استان مرکزی سالانه ۵ سهمیه آثار غیرمنقول و ۴ سهمیه منقول در فهرست آثار ملی دارد، همچنین در آثار ناملموس حدود دو سالی است که سهمیه‌ها افزایش پیدا کرده است یا می‌توان گفت سقفی برای آن دیده نشده است؛ به این جهت که آثار ناملموس نسبت به آثار ملموس مقداری عقب مانده است، اما برای این موضوع با محدودیت منابع برای پژوهش مواجه هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان مرکزی بیان کرد: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ پرونده برای آثار ناملموس تشکیل می‌دهیم و به ثبت می‌رسانیم، این در حالی است که سال گذشته ۷ پرونده به وزارت مطبوع بر آثار ناملموس ارسال شده است و در انتظار تاریخ برگزاری شورا هستیم.

مرادی‌نراقی تصریح کرد: سهمیه استان مرکزی در ثبت آثار طبیعی در فهرست آثار ملی سالانه ۴ پرونده است که سال به سال با توجه به ظرفیت‌های استان پرونده تشکیل می‌دهیم و آنها را به ثبت می‌رسانیم.

انتهای پیام/۷۱۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]