بحران سالمندی و افزایش مراکز نگهداری در اردبیل
بحران سالمندی و افزایش مراکز نگهداری در اردبیل

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل به بحران سالمندی در سال‌های پیش رو اشاره کرد و گفت: بر همین اساس مراکز خدمات‌رسانی به سالمندان باید به سرعت گسترش پیدا کند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، طاهره رزاق‌پور شامگاه یکشنبه در جلسه شورای اداری استان اردبیل اظهار داشت: تحقق شعار سال و افزایش ظرفیت تولید ورودی نهادهای حمایتی به ویژه بهزیستی را به حداقل می‌رساند.

وی از تقویت برنامه پیشگیری از معلولیت در استان خبر داد و تصریح کرد: ما یک سازمان حمایتی و تخصصی هستیم و بحث پیشگیری را به عنوان مأموریت اصلی مورد توجه قرار دادیم.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل به کاهش معلولیت شنوایی و بینایی در استان اشاره کرد و گفت: با غربالگری که در دوران نوزادی در بحث شنوایی انجام دادیم، تمام شیرخوارها تحت پوشش این طرح قرار گرفته و حتی در گروه سنی سه تا ۶ سال نیز بحث شنوایی و آسیب‌های احتمالی مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد.

رزاق‌پور از پوشش بالای کودکان سه تا ۶ سال در قالب طرح بینایی‌سنجی خبر داد و افزود: با هدف پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های جدی توانمندسازی در ابعاد مختلف مورد توجه بوده و حتی مشاوره‌های ژنتیکی با هدف جلوگیری از اختلالات جز مأموریت‌های اصلی است.

وی از دایر بودن سامانه ۱۷۰ برای اجرای مشاوره‌های ژنتیکی و اقدامات پیشگیرانه در این حوزه خبر داد و خاطرنشان کرد: ۶۸ مرکز مراقبتی به صورت شبانه‌روزی و ۷۷ مرکز به صورت روزانه در بحث نگهداری معلولان و سالمندان و گروه‌‌های کم توان فعالیت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از پرداخت هزینه حق پرستاری برای افراد دچار ضایعه نخاعی خبر داد و اضافه کرد: بهزیستی در پویش نه به تصادفات به صورت فعال عمل کرده چرا که اجرایی شدن این طرح به کاهش ورودی‌های بهزیستی کمک می‌کند.

رزاق‌پور به بحران سالمندی و ضرورت توسعه مراکز نگهداری شبانه‌روزی سالمندان اشاره کرد و یادآور شد: در بحث توانمندسازی مبتنی بر جامعه در بخش معلولیت‌ها اقدامات خوبی انجام شده تا متناسب با ظرفیت مناطق روستایی، عشایری و محیط زندگی معلولان خدماتی به آنها ارائه شود.

وی بیان کرد: مراکز مشاوره و آموزش بهزیستی در قالب سلامت روان در ۹۳ مرکز در خدمت گروه‌های هدف بوده و با ارائه مشاوره‌های تخصصی سعی بر کاهش آسیب‌‌ها در گروه‌های سنی مختلف است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل ضرورت آموزش برای گروه‌های سنی مختلف از بلوغ نوجوانی گرفته تا ازدواج و ارائه مهارت‌های زندگی زناشویی را یادآور شد و ادامه داد: بحث خودمراقبتی و اجرای طرح خاتم و ماما جز سیاست‌های سازمان بهزیستی است و ما از طریق تلفن ۱۴۸۰ به صورت رایگان آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای برای گروه‌های مختلف هستیم.

رزاق‌پور تصریح کرد: از طریق خط ۱۲۳ نیز در هشت شهرستان خدمات رایگانی را به عنوان مراکز اورژانس ارائه می‌کنیم تا با مداخله بهنگام در بحران‌ها بتوانیم زمینه آرامش و آسایش خانواده‌ها را فراهم کنیم.

وی همراهی دستگاه‌های متولی را در ساماندهی ۳۰۴ کودک کار و نگهداری آنها را در قالب هشت مرکز یادآور شد و گفت: گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار فعالیت‌‌های خوبی را انجام داده و ۴۰ برنامه در راستای پیشگیری، کنترل و کاهش اعتیاد نیز در دستور کار بوده است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل موضوع اشتغال و درمان معتادان و بحث توانمندسازی گروه‌های جامعه هدف و تأمین مسکن معلولان و نیازمندان را یادآور شد و افزود: مؤسسات، خیریه‌ها و انجمن‌ها نیز در این راستا همکاری‌های مناسبی را انجام دادند.

رزاق‌پور بیان کرد: با هدف برون سپاری مأموریت‌ها و مسئولیت‌های بهزیستی ۴۸ مرکز مثبت زندگی در سطح استان فعال بوده و خدمات متنوعی را به جامعه هدف ارائه می‌کنند.

انتهای پیام/۱۳۱

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]