عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به تشریح راهکارهای رفع ناترازی انرژی در سال جاری و چگونگی مشارکت مردم در این حوزه با فاکتورهای مختلف پرداخت.
سید اسماعیل حسینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، اظهار داشت: یکی از حوزههای تولید که در ماههای اخیر مردم هم با مشکلات ناشی از آن مواجه بودند، حوزه انرژی و ناترازیها در این حوزه بود.
وی ادامه داد: در حوزههای گاز و برق ناترازیهایی داریم که در حوزه برق که خاموشیها هم مجددا آغاز شده باید یا نیروگاه حرارتی یا نیروگاه اتمی و خورشیدی بسازیم که نیروگاه حرارتی اگر آماده هم داشته باشیم، سوخت نداریم که به آنها بدهیم. نیروگاه اتمی هم دیربازده است و بنابراین باید به سمت تامین انرژیهای تجدید پذیر و نیروگاههای خورشیدی برویم.
نماینده مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای تولید برق از انرژی خورشیدی میتوان یا مزارع خورشیدی بزرگ ایجاد کرد و یا در پشت بام منازل نیروگاههای چند کیلواتی و پنلهای خورشیدی را بهکار گرفت که هزینهای ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی دارد.
حسینی اضافه کرد: رهبرمعظم انقلاب در تشریح شعار به موضوع سرمایههایی که در اختیار مردم قرار دارد و به اشتباه به سمت دلار و طلا میرود اشاره کردند که میتوان آنها را وارد مباحث تولیدی کرد، لذا یکی از حوزههایی که همه مردم با سرمایههای خرد و کلان میتوانند در تولید مشارکت و مشکلات ناشی از این حوزه را کاهش دهند، سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای خورشیدی است که میتوان با ورود به آن تولید را متحول و مشکلات ناترازیها را تا حدود زیادی کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزههای دیگر همانند گاز، نفت و پتروشیمی هم افرادی که سرمایه کلانتری دارند میتوانند در توسعه میادین و پتروپالایشگاهها ورود کنند.
عضو شورای عالی انرژی کشور تاکید کرد: بنابراین یکی از جاهایی که برای تحقق شعار سال مردم و مسئولان میتوانند وقت بگذارند که موثر هم است، حوزه انرژی است.
حسینی تصریح کرد: اولویت کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سال جاری، اتحاذ فرآیندهایی برای ایجاد زیرساختهای قانونی به کمک وزارتخانههای نیرو و نفت است تا سرمایههای خرد و کلان مردم در حوزه تولید انرژی وارد شود که اگر این اتفاق بیفتد، انتظار است بخشی از ناترازیها هم رفع شود.
انتهای پیام/۴۲۴/
- نویسنده: تسنیم