کشور ما به علت شرایط آب و هوایی که دارد همواره با خشکسالی دست و پنجره نرم کرده و اکنون نیز وضعیت آب در شرایط مطلوبی قرار ندارد.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به بهبود بارشها در سال آبی جاری و پرشدگی ۶۷ درصدی سدهای کشور، گفت: با توجه به توقف بارشها و کاهش رواناب رودخانهها، روند ورود آب به مخازن سدها متوقف شده و باید آب در بخشهای مختلف با حساسیت مصرف شود.
فیروز قاسمزاده درباره آخرین وضعیت سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ ادامه داد: درصد پرشدگی سدهای کشور ۶۷ درصد است؛ این در حالی است که سدهای تهران دارای پرشدگی ۳۴ درصدی هستند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس شبکه بارانسنجی وزارت نیرو، استان تهران دارای بیشترین کاهش بارش بین استانهای کشور است، کاهش مصارف شرب در پایتخت را حائز اهمیت خوانده و خواستار توجه همگانی به آب و کاهش مصرف بهویژه در ساعات اوج مصرف شد.
قاسمزاده با بیان اینکه بر اساس شبکه بارانسنجی مبنای وزارت نیرو، بارندگی کشور نسبت به سال آبی گذشته ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد، گفت: این در حالی است که ورودیها به مخازن سدها، حدود ۶ درصد رشد داشته است.
سخنگوی صنعت آب، مقادیر ورودی حال حاضر به سدهای کشور را نسبت به هفتههای قبل کاهشی خواند و گفت: این نشان میدهد اثر خشکسالی سالهای قبل همچنان در آورد رودخانهها مشهود است.
وی خاطرنشان کرد: طبق آمار وزارت نیرو ۶ استان تهران، بوشهر، فارس، قزوین، سمنان و چهارمحالوبختیاری دارای کاهش بالای ۱۰ درصدی بارش نسبت به نرمال هستند و استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی، ایلام و آذربایجان غربی با افزایش بارش بیش از ۲۰ درصد روبرو بودهاند.
وضعیت ارومیه
استاندار آذربایجان غربی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با گرامیداشت یاد و خاطره رییس جمهور شهید حضرت آیت الله رییسی و شهدای خدمت، از حضور ارزشمند مردم قدرشناس ایران اسلامی و بویژه استان آذربایجان غربی در مراسم های گرامیداشت یاد ایشان که در مناطق مختلف استان برگزار شد قدردانی کرد.
محمد صادق معتمدیان در ادامه با اشاره به روند احیای دریاچه ارومیه و نگاه ویژه رییس جمهور شهید به احیای این دریاچه و تفیض اختیارات ویژه به استان توسط ایشان اظهار کرد: با اتمام کانال بادین آباد به عنوان آخرین پروژه سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه که با اهتمام جدی دولت سیزدهم تکمیل شد، پروژههای سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه نیز به اتمام رسید.
وی اجرای پروژههای نرم افزری احیای دریاچه ارومیه از جمله تغییر الگوی کشت و استفاده از سیسیتمهای نوین آبیاری را یادآور شد و افزود: در این زمنیه وزارت جهاد کشاورزی باید اهتمام ویژهای داشته باشد تا شاهد اجرای برنامههای نرم افزاری در روند احیای دریاچه ارومیه باشیم.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به تاثیر بارشهای اخیر، مدیریت منابع آبی، رهاسازی آب سدها و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز در بهبود وضعیت دریاچه نیز اشاره کرد و افزود: در سال آبی جاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب حقابه برای دریاچه ارومیه پیش بینی شده بود که با برنامه ریزیهای انجام شده و مدیریت منابع آبی، تاکنون بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه هدایت شده است که ۲۵ درصد بیش از حق آبهآن است.
معتمدیان با اشاره به احیای تالابهای اقماری دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم می گوید: با مدیریت آبهای رهاسازی شده از سدها، و تامین حق آبه لازم تالابهای اقماری دریاچه ارومیه احیا شده و ۸۵ میلیون مترمکعب آب به تالابها رهاسازی شده است.
منبع:
ایرنا
- نویسنده: گسترش نیوز