در معاملات روز جمعه، قیمت نفت افزایش یافته است، اما در حالت کاهش هفتگی قرار دارد، به دلیل نشانههای کاهش فشار تورم در آمریکا که به عنوان بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا شناخته میشود.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۳ سنت معادل ۰.۱۵ درصد افزایش به ۸۵ دلار و ۵۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲۵ سنت معادل ۰.۳۰ درصد افزایش ۸۲ دلار و ۸۷ سنت معامله میشود.
هر دوی این شاخصهای نفتی در دو روز گذشته هم افزایش قیمت داشتند اما در آستانه یک کاهش قیمت هفتگی قرار دارند.
قیمت نفت خام برنت حدود ۱ درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشته در حالی که ۴ هفته پیاپی افزایش قیمت را تجربه کرده بود. فیمت نفت آمریکا هم ۰.۱ درصد طی ۷ روز گذشته پایین آمده است.
گزارش کاهش قیمتهای مصرفکننده در ماه ژوئن در آمریکا امیدها نسبت به پایین آمدن زودهنگام نرخ بهره را افزایش داده و اطمینان سرمایهگذاران را تقویت کرده است. کاهش نرخ بهره باعث رشد اقتصاد شده و مصرف سوخت را افزایش میدهد.
اما بازار هنوز هم منتظر یک عکسالعمل واقعی از سوی بانک مرکزی آمریکاست. جروم پاول، رئیس خزانهداری آمریکا ضمن تایید کاهش فشار تورم اعلام کرد به اطلاعات بیشتری برای آغاز روند کاهش نرخ بهره نیاز است.
افزایش تقاضا برای سوخت در آمریکا در فصل سفرها هم از قیمت نفت حمایت کرده است.
تقاضا برای بنزین در آمریکا در هفته منتهی به پنجم ژوئیه برابر با ۹.۴ میلیون بشکه در روز بود، یعنی بالاترین رقم از ۲۰۱۹ برای هفتهای که شامل تعطیلات روز استقلال آمریکا میشود. تقاضای ماهانه برای سوخت هواپیما هم به بالاترین رقم از ژانویه ۲۰۲۰ رسیده است.
تقاضای بالا برای سوخت در آمریکا پالایشگاههای این کشور را مجبور به افزایش فعالیت و برداشت از ذخیرههای نفت خام کرده است. مصرف نفت خام پالایشگاههای گالفکوست آمریکا طی یک هفته گذشته افزایش یافته و برای اولین بار از ژانویه ۲۰۱۹ به بیش از ۹.۴ میلیون بشکه در روز رسیده است.
افزایش قیمت نفت ایران در ۶ ماه نخست ۲۰۲۴
نفت ایران در ماه ژوئن بشکهای ۸۳.۶۵ دلار فروخته شده است؛ جدیدترین گزارش اوپک این آمار را منتشر کرده است.
متوسط قیمت نفت ایران در ماه قبل از آن یعنی اردیبهشت ماه (می) ۸۴.۱۳ دلار بوده که بدان معناست که قیمت نفت ایران ۴۸ سنت ارزان شده است.
متوسط قیمت نفت ایران در ۶ ماه نخست امسال ۴ دلار و ۷۶ سنت نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر شده است. این رقم در ۶ ماه نخست امسال ۸۴.۴۴ دلار و در مدت مشابه سال گذشته ۷۸.۶۸ دلار بوده است.
بیشترین کاهش قیمت برای در میان نفتهای اوپک به موربان امارات با یک دلار و ۵۹ سنت اختصاص یافته است.
نفت عربستان هم ۲۹ سنت ارزان شده و به ۸۵.۳۱ دلار در هر بشکه رسیده است.
متوسط قیمت نفت اوپک نیز در این ماه با ۳۷ سنت کاهش به بشکهای ۸۳.۲۲ دلار در هر بشکه رسیده است.
جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران در ژوئن، برای دومین ماه متوالی کاهش یافت، اما این کاهش، ملایمتر از ماه قبل بود.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت، اعلام کرد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ژوئن، به ۸۳ دلار و ۶۵ سنت رسید که ۴۸ سنت معادل ۰.۶ درصد در مقایسه با قیمت ۸۴ دلار و ۱۳ سنت در ماه مه، کاهش داشت. قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه مه، چهار دلار و ۶۶ سنت معادل ۵.۲ درصد کاهش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، به ۸۳ دلار و ۴۵ سنت در مقایسه با ۷۹ دلار و ۵۸ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رسیده است.
ارزش سبد نفتی اوپک در ژوئن، به ۸۳ دلار و ۲۲ سنت در هر بشکه رسید که ۳۷ سنت معادل ۰.۴ درصد در مقایسه با ۸۳ دلار و ۵۹ سنت در ماه مه کاهش داشت. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، به ۸۳ دلار و ۵۸ سنت در هر بشکه رسیده است که در مقایسه با ۷۹ دلار و ۳۲ سنت در مدت مشابه سال میلادی گذشته، چهار دلار و ۲۷ سنت معادل ۵.۴ درصد افزایش نشان میدهد.
منبع:
تسنیم
- نویسنده: گسترش نیوز