ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر | برق خورشیدی به کمک آمد
ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر | برق خورشیدی به کمک آمد

آمار نشان می دهد که ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر در ماه گذشته افزایش داشته است.

استفاده از نیرواه های تولید برق تجدیدپذیر، می تواند نقش مهمی در کاهش ناترازی برق داشته باشد.

 تلاش برای توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در وزارت نیرو با جدیت دنبال می‌شود. برای تحقق هدف شتاب‌بخشی به رشد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اقدام‌های متعددی انجام شده است. تنوع‌بخشی به مدل‌های تتمین مالی، افزایش سقف خرید تضمینی برق، فراهم‌شدن امکان خریدوفروش برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی و فراهم‌شدن امکان صادرات برق تجدیدپذیرها، مهم‌ترین اقدام‌های صورت‌گرفته به این منظور بوده است.

آخرین گزارش سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران نشان می‌دهد تا پایان خردادماه ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۱۹۹.۷۱ مگاوات رسیده است که به‌زودی به یک‌هزار و ۲۰۰ مگاوات خواهد رسید.

از این میان سهم نیروگاه‌های بادی با ۳۶۶.۳ مگاوات ۳۱ درصد است. سهم نیروگاه‌های خورشیدی نیز با ۵۲۹.۹ مگاوات ۵۸ درصد از کل ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان خردادماه امسال بوده است.

نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک نیز که نوعی از انرژی‌های تجدیدپذیر به شمار می‌رود تا پایان خردادماه امسال با ۱۰۳.۶۷ مگاوات، سهمی ۹ درصدی داشته‌اند.

نیروگاه‌های زیست‌توده نیز با ۱۲.۵ مگاوات سهمی یک‌درصدی دارند و سهم نیروگاه‌های توربین انبساطی هم با ۹.۶ مگاوات، یک درصد بوده است.

مجموع انرژی‌های تجدیدپذیر کشور در خردادماه هشت دهم از برق کشور را تولید کرده‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به بومی‌سازی اینورتر خورشیدی (مبدل) با ظرفیت پنج کیلووات شد که می‌توان از آن در نیروگاه‌های خورشیدی متصل به شبکه استفاده و مازاد برق تولید شده را به شبکه برق تزریق کرد.

اینورتر خورشیدی (solar inverter) دستگاهی است که برق مستقیم تولید شده پنل‌ها (صفحات) خورشیدی را به برق متناوب تبدیل می‌کند.

گروه فنی، مهندسی و اجرایی این شرکت دانش‌بنیان، توانایی طراحی و اجرای کامل انواع سیستم‌های خورشیدی به صورت منفصل از شبکه افگرید (Off-grid) و یا متصل به شبکه آنگرید (On-grid) بر اساس استانداردهای بین‌المللی و استانداردهای ملی داخلی را دارد.

شرکت دانش‌بنیان یادشده با ارائه دو محصول، گامی جهت آبادانی و پیشرفت در مناطق کمتر برخوردار کشور برداشته است. اینورتر پنج کیلووات و دستگاه تصفیه آب خورشیدی، راه‌حلی برای تامین برق و آب آشامیدنی سالم در مناطقی هستند که به شبکه سراسری برق و آب دسترسی ندارند.

مدیرعامل این شرکت در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها گفت: اینورتر خورشیدی برای استفاده در نیروگاه‌های خورشیدی و سیستم‌های تجدیدپذیر انرژی طراحی شده و یکی از اجزای اصلی نیروگاه‌های خورشیدی محسوب می‌شود. وظیفه اینورتر خورشیدی در سیستم‌های فتوولتائیک، تبدیل برق تولیدشده توسط پنل‌ها یا ذخیره شده در باتری‌ها به برق متناوب/ AC است. قدرت اینورترها از چند ۱۰ وات (استفاده مصارف کوچک) تا چند مگاوات (برای مصارف نیروگاهی) تغییر می‌کند و بسته به نوع سیستم فتوولتائیک به صورت متصل به شبکه یا منفصل از شبکه به کار می‌رود.

مولود عباسی گفت: این اینورتر با ظرفیت پنج کیلووات تولید می‌شود و یکی از مهم‌ترین مزایای این محصول، قابلیت اتصال به شبکه برق است. یعنی می‌توان از آن در نیروگاه‌های خورشیدی متصل به شبکه استفاده و مازاد برق تولید شده را به شبکه برق تزریق کرد.

به گفته عباسی، در حالی که بسیاری از اینورترهای خورشیدی موجود در بازار ایران کپی نمونه‌های خارجی هستند، اینورتر تولیدی این شرکت کاملاً در داخل طراحی و تولید شده است. تمام بردها و تجهیزات این محصول توسط متخصصان ایرانی ساخته شده‌ و از بالاترین کیفیت برخوردار هستند.

منبع:

ایرنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]