مدیر حفاظت از بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه در حوضه کرخه همانند مارون با تنش آبی مواجه خواهیم بود، گفت: شرایط حوضه آبریز کرخه حاد و بحرانی است و باید برنامهریزی صحیح در مصرف آب بشود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، پیمان حیدری راد امروز در جمع خبرنگاران درخصوص مشکلات و تنشهای آبی حوضه آبریز کرخه گفت: بر اساس تصاویر دریافتی از ماهواره حدود ۲۲۰ هزار هکتار کشت زمستانه در حوضه آبریز کرخه انجام شده است.
مدیر حفاظت از بهرهبرداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان افزود: بر اساس الگوی کشت مصوب شورای کشاورزی استان مقرر شده بود حدود ۱۵۳ هزار هکتار کشتهای فصلی و دائم طبق الگوی کشت پیشنهادی سازمان جهاد کشاورزی انجام شود. در همین راستا حجم آب قابل برنامهریزی در حوضه آبریز کرخه نیز تا پایان فروردین سال آینده، توسط معاون مطالعات پایه منابع آب سازمان ۴۷۰ میلیون مترمکعب اعلام شده که متاسفانه در این حوضه نیز همانند حوضه مارون، بیش از برنامه مصوب کشت انجام شده است.
حیدری راد گفت: به منظور برنامهریزی تامین آب کشت پاییزه حوضه کرخه جلسهای با حضور مسولان مربوطه برگزار و مقرر شد طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی برای یک دوره آبیاری در دی ماه، برنامهریزی تأمین آب صورت گیرد و برای ماههای بعد با توجه به شرایط بارش و دمای هوا تصمیمهای جداگانهای گرفته شود.
وی تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، رهاسازی آب به مدت ۱۸ روز با دبی۸۰ مترمکعب بر ثانیه با اولویت تأمین آب اراضی پائیندست حوضه آبریز از روز ۱۸ دی ماه صورت گرفت.
حیدریراد تاکید کرد: قطعا در حوضه کرخه نیز همانند مارون با تنش آبی مواجه خواهیم بود و با توجه به اینکه کشتهای صورت گرفته بیش از برنامه ابلاغی است، به همین دلیل باید با برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی، کشاورزان در شهرستانهای حوضه آبریز کرخه نسبت به بیمه کردن کشتها اقدام کنند تا کمترین آسیب متوجه آنها شود.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین