تکلیف واریز سود سهام عدالت چه شد؟
تکلیف واریز سود سهام عدالت چه شد؟

واریز سود سهام عدالت در اما و اگرها باقی مانده است و هنوز زمان دقیقی برای واریز آن اعلام نشده است. مجامع ۷ شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده است. با این حال، به جز استان‌های تهران، البرز و سمنان که هنوز در بازار سرمایه پذیرش نشده‌اند، مجامع ۲۱ استان دیگر تا کنون برگزار نشده است.

مجامع ۷ شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در حالی از بهمن ماه سال گذشته برگزار شده که بجز استان‌های تهران، البرز و سمنان که کماکان در بازار سرمایه پذیرش نشده‌اند، تا به امروز مجامع ۲۱ استان دیگر برگزار نشده است.

از بهمن ماه پارسال تا پایان مرداد امسال مجامع ۷ شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت شامل استان‌های خراسان شمالی، زنجان، گیلان، مرکزی، اصفهان، کرمان و کرمانشاه برگزار شده است.این در حالی است که بجز استان‌های تهران، البرز و سمنان که کماکان در بازار سرمایه پذیرش نشده‌اند، تا به امروز مجامع ۲۱ استان دیگر برگزار نشده است.

به گفته، ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس برخی استان‌ها مانند کردستان و ایلام از زمان برگزاری مجمع خبر دادند، اما صورت‌های مالی آن‌ها به موقع ارائه نشد و مجمع آن‌ها به تعویق افتاد. برخی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، همدان و فارس نیز مجمع را شهریور ماه برگزار می‌کنند، اما برخی استان‌ها هم دلیل عدم برگزاری مجمع را اعلام نکردند.

تکلیف واریز سو سهام عدالت چه شد؟

سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.

سود سهام عدالت علیرغم وعده ها در ماه خرداد واریز نشد و در تیر و مرداد هم خبری نبود اما این امکان وجود دارد که در ماه شهریور مرحله سوم سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد واریز شود.

ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار  گفت: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست.

او افزود: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که با این شرکت‌ها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکت‌ها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیری‌های خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.

شرط سجامی شدن؛ گامی ضروری برای انتقال سهام عدالت متوفیان

وراثی که قصد دارند سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.

این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت. مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.

فرایند انتقال سهام عدالت به وراث

یکی از ویژگی‌های برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال سهام عدالت به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانک‌ها و کارگزاری‌ها انجام می‌شود و هیچ هزینه‌ای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانک‌های ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانک‌هایی هستند که این خدمات را ارائه می‌دهند.

نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان

در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال سهام عدالت متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.

سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود سهام عدالت واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکرده‌اند، بهتر است هر چه سریع‌تر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون به‌صورت رایگان و بدون هزینه انجام می‌شود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.

 

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]