میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی گفت: متأسفانه از سال ۹۲، ایران در یک رکود تورمی وحشتناک گرفتار شده و تنش بین ایران و آمریکا نیز افزایش یافته است. قاعدتا باید انتظار داشت ایران پاسخی در خور به اسرائیل بدهد و این میتواند به معنای یک جنگ تمامعیار باشد که امیدوارم این اتفاق نیفتد. نگرانی ها باعث ریزش در بازارهای مالی خواهد شد و من دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان را بسیار محتمل میدانم. عدد ۱۰۰، در شرایط کنونی، رقم عجیبی برای دلار نیست و احتمالا در همین هفته باید انتظار این رقم را داشته باشیم.
بامداد امروز، حوالی ساعت ۲، رژیم صهیونیستی در اقدامی تهاجمی با نفوذ به حریم هوایی کشورمان در شهرهایی نظیر تهران و ایلام، به برخی اهداف حمله کرد. این عملیات به عنوان پاسخی به “عملیات وعده صادق ۲” صورت گرفت.
طبق اعلام مقامات رسمی کشور، حجم زیادی از موشکهای شلیک شده توسط پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران رهگیری و منهدم شده است. خوشبختانه خسارات گزارش شده بسیار جزئی بوده و به نظر میرسد که این اقدام تهاجمی نتوانسته تأثیرات گسترده ای بر زیرساخت های نظامی کشور داشته باشد.
با این حال، تنش های ناشی از آن تأثیراتی بر بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال گذاشته است. به عنوان مثال، قیمت تتر با ریزش نسبی مواجه شد که نشاندهنده واکنش سرمایهگذاران به وضعیت کنونی و نگرانیهای موجود در بازار است. در همین ارتباط خبرنگار گسترش نیوز گفت و گویی با میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی انجام داده است که مشروح این گفت و گو را در ادامه می خوانید.
خیز بازار برای دلار ۱۰۰ هزار تومانی
میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی گفت: با توجه به ریزش قیمت تتر، پیش بینی می شود که دلار تا پایان هفته به ۱۰۰ هزار تومان خواهد رسید. رویداد شب گذشته اولین تهدید جدی ایران پس از ۳۵ سال محسوب میشود. اکنون با صدای جنگ و تهدیداتی مواجه هستیم که در طول این سالها شاهد آن نبودهایم. کشوری که سال ها در معرض تهدید بوده، اکنون به مرحله ای جدی وارد شده است.
وی افزود: پیش از این، تصور می شد که بین دو کشور درگیری جدی وجود نخواهد داشت، اما به نظر میرسد با توجه به پاسخ رژیم صهیونیستی، کشور وارد یک جنگ جدی شده است. این مسأله بسیار مهمی است و احتمالا بازار ارز را تحت تأثیر قرار خواهد داد و قیمت دلار به شدت افزایش خواهد یافت. ریزش ۶ هزار تومانی تتر در ابتدای صبح ممکن است عدد جدیای به نظر نرسد، اما این ریزش نیز به دلیل اخبار مربوط به حمله و تنش ها بین کشورمان و اسرائیل رخ داده است. این موضوع نشان دهنده عدم اطمینان سرمایهگذاران در بازار ارز دیجیتال به بازار ارز است. به هر حال، با توجه به اینکه پشتوانه تتر دلار است، این ریزشها کاملا طبیعی به نظر میرسند.
رادپور ادامه داد: در حال حاضر، مهمترین مسأله ریزش تتر به دلار است و باید منتظر واکنش تتر به دلار باشیم. تتر در حال حاضر نزدیک به یک دلار معامله میشود، اما اگر افزایش تنشها باعث شود سرمایهگذاران در بازار جهانی تتر خود را به منظور دریافت دلار بفروشند، آن زمان میتوانیم در مورد این اتفاق پیشبینی و تحلیل کنیم. به هر حال، تتر یک دارایی ریالی نیست.
این کارشناس بازارهای مالی گفت:در شرایط کنونی، ریزش دلاری تتر ناچیز بوده و حدود ۰.۰۶ درصد کاهش داشته است. به نظر میرسد این مسأله در بازار ارزهای دیجیتال جدی نخواهد بود. با این حال، ممکن خریداران به دلیل نگرانی از تنشها و اخبار جنگی تصمیم بگیرند تتر خود را بفروشند و آن را به دلار فیزیکی تبدیل کنند.
میثم رادپور در مورد اینکه آیا این اتفاق تأثیری بر بازارهای جهانی خواهد گذاشت یا خیر، گفت: بر خلاف بسیاری از مسائل، این موضوع جدی است. به هر حال، دو کشوری که سالها با هم مشکل داشتهاند و اخیراً نیز تنشهای غیرمستقیمی با یکدیگر داشتند، اکنون پاسخ اسرائیل میتواند به معنای آغاز یک جنگ جدی و بزرگ باشد. سکوت جمهوری اسلامی نیز عواقبی خواهد داشت و احتمالاً پاسخی به این وضعیت داده خواهد شد که میتواند به افزایش تنشها منجر شود. این نگرانی بهطور جدی در سطح جهانی وجود دارد.
پاسخی در خور به اسرائیل
وی اظهارکرد: این تنش برای کشور ما به شدت بدتر خواهد شد. متأسفانه از سال ۹۲، ایران در یک رکود تورمی وحشتناک گرفتار شده و تنش بین ایران و آمریکا نیز افزایش یافته است. جمهوری اسلامی در این زمینه به خوبی عمل نکرده و اسرائیل در تلاش بوده که برتری نظامی خود را نیز نشان دهد. قاعدتا باید انتظار داشت ایران پاسخی در خور به اسرائیل بدهد و این میتواند به معنای یک جنگ تمامعیار باشد که امیدوارم این اتفاق نیفتد. این نگرانی ها باعث ریزش در بازارهای مالی خواهد شد و من دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان را بسیار محتمل میدانم. عدد ۱۰۰، در شرایط کنونی، رقم عجیبی برای دلار نیست و احتمالا در همین هفته باید انتظار این رقم را داشته باشیم.
رادپور در پایان با توصیه به خریداران بازار گفت: مهمترین مسئله در حال حاضر این است که خریداران عجله نکنند و چه در معاملات خرید و چه در معاملات فروش برای انجام معامله هجوم نیاورند. در این شرایط، انجام معامله به دلیل ترس است. بنابراین، اولا نباید وارد معاملات بیش از اندازه شوند و ثانیا برای انجام معامله عجله نکنند.
- نویسنده: گسترش نیوز