دوشنبه, ۱۸ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 187644
  • 02 ژانویه 2025 - 10:48
  • 40 بازدید
  • ۰ دیدگاه

اعتراف تلخ یک نماینده مجلس: در ۶ ماهه به اندازه کل ۱۴۰۲ مازوت مصرف شد

اعتراف تلخ یک نماینده مجلس: در ۶ ماهه به اندازه کل ۱۴۰۲ مازوت مصرف شد
اعتراف تلخ یک نماینده مجلس: در ۶ ماهه به اندازه کل ۱۴۰۲ مازوت مصرف شد

رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی و محیط زیست مجلس با اشاره به وضعیت آلودگی هوای کشور اظهار کرد: اعداد و ارقام کشته‌شدگان آلودگی هوا که توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود تنها مربوط به آلاینده ذرات معلق است و اگر سایر آلاینده‌های معیار را سنجش کنند، این اعداد خیلی بیشتر خواهد بود.

به گزارش اکوایران، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس به مصرف مازوت در کشور اشاره کرد و گفت: در ۶ ماهه امسال به اندازه کل سال ۱۴۰۲ مازوت در کشور مصرف شده است.

به گزارش تسنیم، سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در حاشیه برگزاری جلسه بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در اجرای قانون هوای پاک در مجلس گفت: یکی از وظایف اصلی مجلس نظارت بر حسن انجام اجرای قانون است. در این راستا و با توجه به درخواست‌های مردمی، کمیسیون موضوع بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی را در اجرای قانون هوای پاک با تمامی مجریان مورد بررسی قرار داد.

او افزود: در این جلسه به صراحت از تمامی مسئولان دستگاه‌های اجرایی پرسیده شد که آیا تکالیفی که قانون‌گذار برعهده شما گذاشته قابل انجام بوده است که همگی اعلام کردند امکان اجرای قانون را داشته‌اند. در عین حال به دستگاه‌ها اعلام شده که اگر مشکلی در اجرای قانون دارند، مراتب را در لایحه‌ای به مجلس ارایه کنند.

رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی و محیط زیست مجلس با اشاره به گزارش‌های ارائه شده توسط دستگاه‌های اجرایی و گزارش دیوان محاسبات درخصوص صحت‌سنجی آنها گفت: به این نتیجه رسیدیم که اراده جمعی توسط دستگاه‌های مسئول برای اجرای قانون هوای پاک وجود نداشته است لذا مجلس در راستای نقش نظارتی خود و اجرای قانون هوای پاک و احقاق حقوق حقه شهروندان برای دستیابی به هوایی سالم موضوع ترک فعل مسئولان متخلف را در دستورکار قرار داده است.

او ادامه داد: در این راستا به تمامی دستگاه‌های اجرایی تا روز شنبه مهلت داده شده است گزارشات نهایی عملکرد خود را ارایه کنند و روز یکشنبه پس از جمع بندی و صحت‌سنجی و طب مراحل قانونی، متخلفان به دستگاه قضایی برای برخورد معرفی خواهند شد.

قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶

قانون هوای پاک از سال ۹۶ جایگزین قانون «نحوه جلوگیری از آلودگی هوا» شد. این قانون در  ۳۴ ماده و ۳۹ تبصره تصویب شده و در این قانون حدود ۱۷۶ «تکلیف‌-دستگاه» احصا شده است. تکلیف-‌دستگاه یعنی موضوعی مانند نوسازی حمل و نقل عمومی متوجه چندین دستگاه است که این موارد احصا است.

این قانون بر اساس ۳۴ ماده خود ۲۱ دستگاه اجرایی از جمله وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری، صدا و سیما و.. را مکلف کرده است که هر یک به‌ تناسب وظایف خود، اقداماتی را برای کنترل آلودگی هوا در کشور اجرایی کنند.

در میان مهم‌ترین وظایف دستگاه‌های اجرایی شهرداری‌ با سه وظیفه بیشترین مسئولیت را در اجرای قانون هوای پاک دارد.

سازمان حفاظت محیط زیست مسئولیت نظارت بر حسن اجرای قانون هوای پاک را برعهده دارد. کارشناسان و فعالان حوزه محیط زیست تاکید دارند که سازمان‌ها و نهادهای مختلف به تکالیف خود در این حوزه عمل نمی‌کنند و سال گذشته هم رئیس کل دادگستری استان تهران درباره ترک فعل برخی مسئولین در حوزه قانون هوای پاک، پرونده‌ای تشکیل و علیه پنج نفر از مدیران کیفرخواست صادر شد که در نهایت این اشخاص محکوم شدند.

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به اکوایران گفت: قانون هوای پاک مظلوم واقع شده است و بسیاری از دستگاه‌ها به تکالیف قانونی خود در این حوزه عمل نمی‌کنند و زور محیط‌زیست هم به آنها نمی‌رسد .

او پیشنهاد می‌کند که رئیس‌جمهوری یا معاون اول او، مسئول اجرای قانون هوای پاک شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز ۷ اسفند 24 فوریه 2025

تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز ۷ اسفند

اکوایران: واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران فردا (سه‌شنبه ۷ اسفند) به دلیل مصوبه کارگروه مدیریت مصرف انرژی تعطیل اعلام شد.

شروع پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری نوروز ۱۴۰۴ از فردا 24 فوریه 2025

شروع پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری نوروز ۱۴۰۴ از فردا

اکوایران: پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری ایام نوروز از فردا سه‌شنبه هفتم اسفند ماه آغاز می‌شود.

ابهام در آینده مسکن؛ افزایش هزینه‌های ساخت در راه است؟ 24 فوریه 2025

ابهام در آینده مسکن؛ افزایش هزینه‌های ساخت در راه است؟

اکوایران :آیا افزایش بودجه شهرداری قیمت‌ها را بالا می‌برد؟
با افزایش بودجه شهرداری در سال آینده، هزینه‌های ساخت‌وساز ممکن است افزایش یابد. این موضوع در کنار رکود بازار و کاهش قدرت خرید، آینده بازار مسکن را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم بانک اقتصاد منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.