معامله اهرم آسان و کراس مارجین چیست؟
معامله اهرم آسان و کراس مارجین چیست؟
یکی از ویژگی‌های جذاب بازار ارز دیجیتال وجود دو نوع اهرم مختلف برای معاملات است.

در معامله اهرم ساده (Isolated margin) امکان تخصیص‌دادن بخشی از سرمایه به هر پوزیشن وجود دارد و در معامله کراس مارجین (Cross Margin) تمامی سرمایه شما در پوزیشن‌ها درگیر خواهد شد. در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد که هر یک از معاملات اهرمی چگونه کار می‌کنند و تفاوت بین معاملات اهرم آسان و کراس مارجین چیست؟ در نهایت هم توصیه‌هایی برای انجام معاملات اهرمی خواهیم داشت. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

معامله اهرم آسان (isolated margin) چیست؟

معامله‌گران کم ریسک علاقه دارند تا در معاملات اهرمی کنترل بیشتری بر روی حساب خود داشته باشند؛ بنابراین از معامله اهرم آسان استفاده می‌کنند. در معامله اهرم آسان هر پوزیشن به اندازه بخشی از حساب موجودی دارد و با نوسان قیمت، کل حساب دچار تغییر نخواهد شد.

اهرم آسان باعث می‌شود تا پوزیشن‌های معاملاتی هم‌زمان تأثیری روی یکدیگر نداشته باشند؛ ریسک معاملات به‌شدت پایین بیاید و مدیریت ریسک راحت‌تر شود و در بازار نوسانی از ضررهای غیرمنتظره جلوگیری کند. استفاده از اهرم آسان برای معامله‌گران مبتدی بیشتر توصیه می‌شود؛ چراکه تنها نیاز است با پوزیشن‌های لانگ و شورت آشنا باشید و جهت روند بازار را درست تشخیص دهید تا سود چندبرابری خود را از بازار دریافت کنید.

اهرم چیست و چگونه کار می‌کند؟

استفاده از اهرم در بازار ارز دیجیتال به معنای قرض گرفتن مقداری پول بیشتر برای معامله است. صرافی‌های ارز دیجیتال با ارائه اهرم‌های مختلف تا سقف مشخص شده به کاربران اعتبار بیشتری می‌دهند تا با آن معامله کنند و پس از بستن پوزیشن کارمزد خود را از معامله‌گر می‌گیرند.

برای مثال، اگر ۱ میلیون تومان پول داشته باشید و وارد معاملات اهرمی شوید؛ با گرفتن پوزیشن لانگ بر روی بیت کوین با اهرم ۱۰، شما یک موقعیت به ارزش ۱۰ میلیون تومان خواهید داشت. سود پوزیشن با اهرم ۱۰ به صورت ده برابری محاسبه خواهد شد و به ازای هر ۱ درصد رشد قیمت، ۱۰۰ هزار تومان سود خواهید کرد.

کراس مارجین چیست و چگونه عمل می‌کند؟

کراس مارجین نوع دیگری از معاملات اهرمی است که تمامی موجودی حساب معامله‌گر را درگیر پوزیشن‌ها می‌کند. معامله‌گران در کراس مارجین ریسک را بین تمامی پوزیشن‌های خود تقسیم می‌کنند تا درصورتی‌که یک پوزیشن وارد ضرر شد؛ سود پوزیشن‌های دیگر بتوانند ضرر را جبران کنند.

برای مثال، شما ۱ میلیون تومان پول دارید و با استفاده از آن ۵ پوزیشن ۲۰۰ هزار تومانی با اهرم کراس مارجین باز کرده‌اید. حالا هر چه قدر یک پوزیشن سود کند؛ پوزیشن‌های دیگر نقدینگی بیشتری خواهند داشت و امکان لیکویید شدن کاهش پیدا می‌کند. در این حالت تمام ۱ میلیون تومان برای پشتیبانی نقدینگی پوزیشن‌ها استفاده می‌شود تا امکان ضرر به حداقل برسد.

تفاوت بین کراس مارجین و ایزوله مارجین

کراس مارجین و ایزوله مارجین یک تفاوت اساسی در تخصیص اعتبار به پوزیشن‌ها دارند. در معاملات کراس مارجین تمامی موجودی حساب شما در تمامی پوزیشن‌های معاملاتی درگیر خواهند شد؛ درحالی‌که در معاملات ایزوله مارجین هر پوزیشن به اندازه موجودی اولیه نقدینگی خواهد داشت.

اگر یک پوزیشن با اهرم ۱۰ به صورت ایزوله مارجین باز کنید؛ پس از ۱۰ درصد ضرر لیکویید خواهید شد و پوزیشن بسته می‌شود؛ اما در پوزیشن کراس مارجین نقدینگی‌های بیرون پوزیشن به کمک شما می‌آیند و نقطه لیکویید شدن را بیشتر خواهند کرد. پوزیشن کراس مارجین ممکن است حد لیکویید شدن معامله را تا ۲۰ درصد ضرر هم بالاتر ببرد.

چرا کراس مارجین برای معامله‌گران حرفه‌ای و تازه‌کار مناسب است؟

معاملات کراس مارجین انعطاف‌پذیری بالاتری دارند و ریسک معامله را در بین پوزیشن‌ها پخش می‌کنند. ممکن است که در یک‌لحظه، پوزیشنی وارد ضرر هنگفت شود و پوزیشن دیگری سود بالایی داشته باشد که این دو پوزیشن یکدیگر را پوشش خواهند داد و پس از بازگشت پوزیشن ضررده می‌توان هر دو پوزیشن را با سود بست.

معامله‌گران تازه‌کار معمولاً در محاسبه ریسک هر پوزیشن کمی دچار مشکل هستند و با کراس مارجین می‌توانند ریسک لیکویید شدن را کاهش دهند. معامله‌گران حرفه‌ای معمولاً چند پوزیشن را به صورت هم‌زمان باز می‌کنند و می‌خواهند تا ریسک معامله بین پوزیشن‌ها تقسیم شود. در این حالت، معاملات سودده می‌توانند ضررهای دیگر پوزیشن‌ها را جبران کنند.

آموزش معامله اهرم آسان و کراس مارجین در رمزینکس

معامله اهرم آسان و کراس مارجین قابلیت جدیدی است که صرافی رمزینکس به پلتفرم خود اضافه کرده. برای استفاده از این قابلیت باید ابتدا حساب کیف پول خود را شارژ کنید و سپس به قسمت کیف پول اسپات در اپلیکیشن رمزینکس بروید تا انتقال وجه به کیف پول اهرمی را انجام دهید.

برای معاملات کراس مارجین هر ارز دیجیتال می‌تواند وجه تضمین معاملات شود؛ اما برای معاملات اهرم آسان تنها باید ریال به کیف پول اهرمی خود منتقل کنید. دقت کنید که حداکثر اهرم کراس مارجین ۵ و اهرم آسان ۲۰ است. پس از انتقال وجه، گزینه معامله را انتخاب کنید تا با پرسش‌نامه اولیه معاملات اهرمی رو به رو شوید.

بیانیه ریسک معاملات اهرمی رمزینکس

پس از تکمیل پرسش‌نامه و پذیرش ریسک معاملات اهرمی وارد مرحله خرید و فروش خواهید شد. دقت کنید که ارزهای دیجیتال موجود در کراس مارجین با علامت ۵x و اهرم آسان با ۱۰x و ۲۰x مشخص شده‌اند. امکان تنظیم اهرم با عددهای کم‌تر هم وجود دارد.

آموزش معامله اهرم آسان و کراس مارجین در رمزینکس

حالا برای پوزیشن‌گیری تنها نیاز است تا قیمت، اهرم، میزان دارایی و جهت پوزیشن را مشخص کنید. دقت کنید که در معاملات کراس موجودی تمام حساب وجه تضمین خواهد بود، اما در معاملات اهرم آسان تنها دارایی انتخاب شده، وجه تضمین است.

پوزیشن لانگ و شورت ارز دیجیتال

پس از پوزیشن‌گیری به اندازه اهرم انتخاب شده سود یا ضرر خواهید کرد. در معاملات اهرم آسان دقت کنید که با انتخاب اهرم ۲۰ با ۵ درصد ضرر لیکویید خواهید شد و با ۵ درصد سود هم سرمایه خود را دوبرابر خواهید کرد.

نکات مهم قبل از شروع معاملات اهرمی و مارجین

  • ریسک معاملات با اهرم بیشتر از ۱۰ بسیار زیاد است. در انتخاب اهرم دقت کنید و حواستان به مدیریت سرمایه و ریسک باشد.
  • در معاملات اهرمی هیچگاه بیشتر از ۱ یا ۲ درصد از سرمایه خود را وارد نکنید تا در صورت ضرر، با رقم‌های سنگینی رو به رو نشوید.
  • با استفاده از معاملات اهرمی می‌توانید از دو جهت بازار سود بگیرید؛ پس بهتر است تا تحلیل درستی از بازار داشته باشید تا بتوانید همواره درآمدزایی کنید.
  • معاملات کراس مارجین تمامی موجودی حساب را درگیر خواهد کرد؛ بنابراین در استفاده از آن دقت کافی را داشته باشید تا مارجین کال نشوید.
  • در صرافی رمزینکس برای معاملات اهرمی در ۲۴ ساعت اول هیچ کارمزد اضافی پرداخت نمی‌کنید.
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 2 میانگین: 5]