رشد سرمایه گذاری در صنعت نفت | آقای وزیر موفق بود؟
رشد سرمایه گذاری در صنعت نفت | آقای وزیر موفق بود؟

یک نماینده مجلس عنوان کرده است که در دولت سیزدهم شاهد رشد سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز بوده ایم.

آنطور که یکی از نمایندگان مجلس مطرح می کند، جواد اوجی کارنامه موفقی را در وزارت نفت دارد و در این دوران، شاهد رشد سرمایه گذاری در این صنعت بودیم.

موسی احمدی نماینده مجلس در مجلس شورای اسلامی درباره میزان رشد سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز در دولت سیزدهم گفت: صنعت نفت و گاز یکی از صنایع سوده در ایران و سایر کشورها محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه میزان سرمایه گذاری خارجی طی دو سال نیم دولت سیزدهم افزایش چهار برابری پیدا کرده است خاطر نشان کرد: این سرمایه گذاری در گام اول منجر به توسعه میادین نفت و گاز و در مراحل بعد منجر به افزایش برداشت خواهد شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: در دولت سیزدهم شاهد سرمایه گذاری ۲۸ و نیم میلیارد دلاری در صنعت نفت و گاز بودیم که این میزان سرمایه گذاری توانسته بیش از ۱۰۰ پروژه در صنعت نفت و گاز کشور را تکمیل کند.

وی در ادامه بیان کرد: دولت سیزدهم یک دولت عملگرا بود و خارج از تشریفات و انعقاد قراردادها، نگاه اجرایی به قراردادهای مختلف صنعت نفت و گاز داشت و این مسئله باعث جهش در صنعت نفت و گاز و سرمایه گذاری در آن شد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در زمان مدیریت اوجی قالب میادین نفتی مشترک تعیین تکلیف شدند که این مسئله می‌تواند منجر به افزایش تولید نفت در سالهای آینده شود و تولید را تا حد قابل چشمگیری افزایش دهد.

برخلاف تحریم‌های خصمانه غرب، مرکز آمار اروپا (یورو استات) در گزارش آماری اعلام کرد که واردات نفت برخی کشورها از جمله ترکیه و دو کشور اروپایی از نفت یا فرآورده نفتی ایران افزایش یافته است.

 داده‌های ثبت شده در مراکز آمار جهانی نشان می‌دهد که بر خلاف تحریم‌های ظالمانه غرب علیه تهران، صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی ایران در بازارهای جهانی رشد قابل توجهی دارد.

بر همین اساس مرکز داده‌های آمار اروپا (یورو استات) در گزارشی اعلام کرد که واردات نفتی یا فرآورده‌های نفتی برخی کشورهای اروپایی و از جمله ترکیه از ایران نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری یافته است.

بر اساس داده‌های مرکز آمار اروپا، با وجود تحریم‌های نفتی غرب و اتحادیه اروپا ضد ایران، بلغارستان و لهستان به عنوان دو عضو رسمی این اتحادیه در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ از ایران نفت وارد کرده‌اند.

بلغارستان در این بازه زمانی ۳۱۴ تن نفت یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است که این رقم در مقایسه با رقم واردات ۱۴۷ تنی سه ماهه نخست سال گذشته رشد ۱۱۳ درصدی داشته است.

گفتنی است که بلغارستان در ماه‌های ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۴۷ تن نفت یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده بود.

از سوی دیگر، لهستان نیز برای نخستین بار طی دو سال گذشته یک محموله نفت ایران یا فرآورده نفتی به وزن ۱۹ تن در مارس ۲۰۲۴ وارد کرده است.

به اذعان مرکز آمار اروپا، هرچند میزان واردات نفت این دو کشور رقم چشمگیری نیست، اما نشان می‌دهد که فشار تحریم‌های ایران بر بخش انرژی اعضای اتحادیه اروپا و تمایل این کشورها برای نادیده گرفتن تحریم‌ها علیه ایران است.

همچنین، بنا به گزارش مرکز یورو استات، واردات نفت ایران توسط ترکیه به بالاترین رقم طی ۴ سال گذشته رسید.

به گزارش مرکز یورو استات، این کشور در ماه مارس ۲۰۲۴، ترکیه ۵۷۶ تن نفت از ایران وارد کرد و پس از آن در آوریل ۴۸۵ تن نفت دیگر وارد کرد.

مرکز آمار اروپا افزود: این نشان دهنده تغییر قابل توجهی از آگوست ۲۰۲۰ است.

گفتنی است که این کشور آخرین بار در آگوست سال ۲۰۲۰ یک محموله نفت از ایران وارد کرده بود.

منبع:

مهر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]