حرکت برای دور زدن تحریم‌ | روسیه دست به اقدام مهم زد
حرکت برای دور زدن تحریم‌ | روسیه دست به اقدام مهم زد

روسیه در تدارک اقداماتی است تا بتواند تحریم های گازی آمریکا را دور بزند.

آمریکا، تحریم هایی را علیه روسیه وضع کرده است که شامل تحریم های حوزه انرژی می شود. اما روسیه در پی تدارک اقداماتی است تا بتواند این تحریم ها را دور بزند.

در اقدامی که به نظر می‌رسد نخستین حرکت برای دور زدن تحریم‌های آمریکاست، یک کشتی بزرگ هفته گذشته در کارخانه صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) نواتک روسیه، پهلو گرفت.

شرکت نواتک که این تاسیسات را اداره می‌کند، درباره ورود این کشتی، صحبتی نکرده است و تصویر گرفته شده توسط ماهواره سنتینل ۲، تائید نمی‌کند که ال‌ان‌جی در این کشتی بارگیری شده است یا خیر.

با این حال، کشتی پهلو گرفته در «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲»، یک کشتی حدود ۲۸۰ متری است که تقریبا اندازه یک کشتی ال‌ان‌جی معمولی است.

تصویر ماهواره‌ای همچنین دود واضحی را نزدیک این تاسیسات نشان می‌دهد که احتمالا به معنای مشعل سوزی و افزایش تولید ال‌ان‌جی این تاسیسات است.

آمریکا در نوامبر، تاسیسات «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» را هدف تحریم قرار داد تا از آغاز صادرات ال‌ان‌جی این تاسیسات در دسامبر جلوگیری کند. در نتیجه، هیچ ال‌ان‌جی از آن صادر نشد زیرا شرکت‌های خارجی از همکاری با این کارخانه، فاصله گرفته و تحویل کشتی‌های یخ شکن مخصوص به این تاسیسات را متوقف کردند.

گاز، حوزه مهمی است که تحریم‌های غربی علیه آن تاثیر فوری و ملموسی بر اقتصاد زمان جنگ روسیه دارد. این تحریم‌ها، روسیه را تشویق کرد درست همان طور که ناوگانی از کشتی‌ها برای حمل نفت دارد، به دنبال ساخت ناوگان جایگزین از کشتی‌های حمل گاز مایع شده باشد.

تحریم‌های اتحادیه اروپا که سال آینده آغاز می‌شود، دسترسی کشتی‌های حامل ال‌ان‌جی به بنادر این منطقه و گزینه صادرات مجدد برای محموله های ال‌ان‌جی روسیه را محدود می‌کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، هوای تابستانی گرم‌تر، یخ را از مسیر اطراف تاسیسات «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» پاک کرده و عبور و مرور کشتی‌های معمولی ال‌ان‌جی را راحت‌تر کرده است.

 وزارت خارجه روسیه با انتقاد از توصیه اتحادیه اروپا مبنی بر ممنوعیت ترانزیت نفت این کشور در اوکراین تاکید کرد: آمریکا در پشت پرده این موضوع قرار دارد.             

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به سخنان پیتر سیارتو، وزیر خارجه مجارستان مبنی بر این که ممنوعیت ترانزیت نفت روسیه در بروکسل برنامه ریزی شده است، اذعان داشت توصیه اتحادیه اروپا برای این ممنوعیت در راستای منافع آمریکا خواهد بود، زیرا واشنگتن به دنبال وابستگی کامل بروکسل به منابع نفت و انرژی آمریکایی است.

زاخاررووا تصریح کرد: این موضوع وابستگی منافع اقتصادی و همچنین کنترل سیاسی و تسلط آمریکا بر اتحادیه اروپا را تضمین می کند.

وی تاکید کرد: دقیقا به همین دلیل است که قراردادهای بلند مدت روسیه و اتحادیه اروپا هرگز برای آمریکا خوشایند نبوده و “نورد استریم” تضعیف شده است.

در دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱)، اتحادیه اروپا، کشورهای گروه هفت و متحدان آنها صادرات دریایی نفت روسیه را ممنوع و سقف قیمت ۶۰ دلاری برای هر بشکه را تعیین کردند.

بر اساس این تحریم‌های جدید که از ۵ فوریه ۲۰۲۲ (۱۶ بهمن ۱۴۰۱) آغاز شد، واردات اکثر محصولات نفتی روسیه برای این کشورها ممنوع و محدودیت‌های قیمتی برای فرآورده‌های نفتی روسیه اعمال شد.

تحلیلگران اقتصادی معتقدند کشورهای غربی، به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا، در خط مقدم اعمال تحریم‌ها علیه صادرات انرژی روسیه بوده اند.

منبع:

ايسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]