امروز ۱۳ دی ماه ۱۴۰۳ مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق با حضور عباس علی آبادی؛ وزیر نیرو و دیگر مقامات ارشد صنعت برق و فعالین حوزه تجدید پذیر در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، امروز، پنجشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۳ با حضور محسن طرز طلب رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و روسای اتاق بازرگانی و سندیکای صنعت برق ایران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
پیام باقری؛ نائب رییس اتاق بازگانی ایران سخن خود را از حوزه اقتصاد شروع کرد و اهداف بسیار مهم و اثر گذار را برای همه در نظر دارد.
وی در ادامه بیان کرد رشد ۸درصد رونق تولید رونق اقتصاد و معیشت مردم را به همراه دارد. باتوجه به سخنان رهبری رشد ۸درصد را با توان بخش خصوصی صورت گرفته است و باید منتظر خروج دولت از بخش دستوری باشیم و دولت فقط باید نقش حمایت کننده داشته باشد.
باقری اظهار کرد: ایران ظرفیت بالایی در تولید انرژی های تجدید پذیر دارد ولی ناترازی انرژی در سال جاری کار را باچالش موجه کرده است. یکی از دلایلی که به ناترازی رسیدیم این است که سرمایه گذاری به درستی انجام نشده و سرمایه گذاران به درستی عواید سرمایه گذاری در راه انرژی تجدید پذیر را درک نکرده است.
نائب رییس اتاق بازگانی ایران تاکید کرد: انرژی های تجدید پذیر جدا از شاخص های مثبتی که دارد دو شاخص مهم دارد که اول جلوی آلودگی زیست محیطی را می گیرد. و در گام بعد سرعت بالاتری در نصب و راه اندازی دارند.
یاور عنانی؛ نائب رییس انرژی های تجدید پذیر در ادامه نشست خبری گفت: در حال حاضر کسری انرژی به زمستان رسیده و مهمترین راه برای جبران این ناترازی انرژی های تجدید پذیر است. انرژی های تجدید پذیر ۴ گام مهم در پیش دارد که اولین آن دریافت مجوز است. دومین مرحله سرمایه گذاری است. سومین مرحله تخصیص مناسب ارز برای پیشبرد و پیشرفت در زمینه انرژی های تجدید پذیر است. مرحله چهارم که مهمترین آن می باشد ظرفیت است بتوانیم در بالا بردن ظرفیت ها و بهینه مصرف کردن انرژی کوشا باشیم.
حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: یکی از چالشهای اساسی در حوزه انرژی امروز، مسئله ناترازی مالی و کمبود سرمایهگذاری مناسب است. تأمین مالی پروژههای زیرساختی در این حوزه از مهمترین گامها برای توسعه پایدار انرژی محسوب میشود. بدون زیرساختهای مناسب، صنایع انرژی قادر به تأمین نیازهای اساسی نخواهند بود و این مسئله میتواند به تعطیلی سایر بخشهای صنعتی نیز منجر شود.
انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه در مقیاس خانگی، یکی از راهکارهای کلیدی برای کاهش ناترازی انرژی و تأمین بخشی از نیازهای آینده هستند. اگر هر سال بتوانیم حداقل یک میلیون خانه را به پنلهای خورشیدی مجهز کنیم، میتوانیم گامی مؤثر در ذخیره و بهینهسازی مصرف انرژی برداریم. این اقدام نهتنها به کاهش کمبود انرژی کمک میکند، بلکه نقش بسزایی در کاهش فشار بر منابع انرژی سنتی خواهد داشت.
برای حل مشکلات موجود در این حوزه، نیاز به برنامهریزی دقیق، حمایت دولتی، و افزایش آگاهی عمومی درباره مزایای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد. سرمایهگذاری پایدار در این بخش میتواند تضمینی برای آیندهای بهتر در تأمین انرژی کشور باشد.
۲قرارداد و ۲تفاهمنامه همزمان با آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه انرژی تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق نی به امضا رسید.
هادی خرسند
- نویسنده: گسترش نیوز