نیاز جدی دارو به ارز حمایتی / صادرات پیچیده شده است!
نیاز جدی دارو به ارز حمایتی / صادرات پیچیده شده است!

رییس سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: در سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار واردات دارو داشته ایم که حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است. این رقم ۵۰ درصد کل ارزش دارویی کشور است.

«فارمکس» بزرگ‌ترین رویداد سالانه داروسازی کشور و خاورمیانه است که در این نمایشگاه جدیدترین دستاوردها و توانمندی ایران در این صنعت ارائه می شود. قرار است ششمین دوره این نمایشگاه از ۱۴ تا ۱۷ تیر ماه در نمایشگاه شهر آفتاب برگزار ‌شود.

به همین مناسبت رییس و اعضای هیات مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی که مسئول برگزاری فارمکس ۲۰۲۴ هستند، به تشریح وضعیت صنعت ماده اولیه دارویی در کشور پرداختند.

جزئیات برگزاری ششمین دوره فارمکس

میثم کریمی دبیربرگزاری نمایشگاه فارمکس به خبرنگار گسترش نیوز گفت: فضای مفید فارمکس امسال افزایش خوبی داشته و از ۱۷ هزار متر سال قبل، حالا به ۲۰ هزار متر رسیده است.  سال قبل ۱۰۰ شرکت در این رویداد شرکت کردند ولی خوشبختانه امسال تعداد شرکت های شرکت کننده به ۳۸۰ رسیده که نشان دهنده استقبال بسیار خوب از این نمایشگاه است.

فرامرز اختراعی رییس سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی یکی از اهداف بزرگ این نمایشگاه را جلوگیری از خروج ارز از کشور عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار واردات دارو داشته ایم که حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است. این رقم ۵۰ درصد کل ارزش دارویی کشور است. 

وی در همین خصوص افزود: در اصل ۸۰ درصد بازار دارویی کشور در اختیار شرکت های فراملیتی است و ۲۰ درصد دیگر سهم داروسازان ایران است! این درحالی است که کیفیت داروهای ایرانی تفاوت زیادی با داروهای خارجی ندارد. این درحالی است که برای واردات داروهای خارجی سوبسید مضاعف پرداخت می شود. هر کسی خلاف این فکر می کند باید بتواند مستندات علمی و قانونی برای آن ارائه دهد. 

اختراعی با مناسب خوانده فضای داروسازی در کشور ادامه داد: خوشبختانه در حوزه توسعه شرایط خوبی در منطقه داریم و هیچ کشوری زیرساخت های ما را ندارد. داروهای جدید ایرانی به بازار عرضه می شوند و مورد توجه برخی از کشورها قرار می گیرند.

شرایط مواد موثره دارویی در کشور

رییس سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی همچنین تصریح کرد: در حوزه مواد موثره دارویی نیز شرایط مطلوبی داریم و رشد و توسعه خوبی در این زمینه داشته ایم بنابراین هر گونه شوک به این صنعت، تعادل کنونی آن را بر هم می زند.

فرامرز اختراعی با ارائه آماری از تولیدات مواد موثره دارویی در کشور ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ و بر اساس آمار، ۷۱ درصد مواد موثره داروهای ایرانی را در کشور تولید کرده ایم که این آمار در حوزه بسته بندی دارویی ۱۰۰ درصد بوده است.  البته متاسفانه در حوزه تولید مواد جانبی پلیمری و مواد معدنی آماری نداریم ولی در مجموع شرایط خوبی داریم و این موضوع در دوره کرونا مشخص شد چرا که با کمترین میزان کمبود داروی ایرانی مواجه شدیم.

وی در بخش بعدی به موانع صادراتی پرداخت و گفت: صادرات برای ما به دلیل تحریم ها موضوعی پیچیده است. ال سی ها بسته و ریسک های بزرگی در خصوص صادرات داریم. البته با دیگر کشورهای تحریم شده مانند کوبا و ونزوئلا مرداوداتی داریم که نمایشگاه فارمکس می تواند به افزایش مشتریان مواد موثره دارویی ایران کمک کند.

رییس سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی در خصوص شرایط ارز ترجیحی و اثر آن بر این صنعت نیز گفت: ارز ترجیحی موضوعی بسیار مهم و بر روی این صنعت تاثیر گذار است. باید تاکید کرد ارز چند نرخی مناسب فعالیت اقتصادی و بنگاه داری نیست. در شرایطی که حاکمیت چند نرخی بودن ارز را تایید می کند، صنعت داروسازی کشور نیاز به ارز حمایتی دارد تا بتواند به رشد خود ادامه دهد. در نهایت باید گفت در صنعت داروسازی، افزایش نرخ ارز یک شوک بسیار بزرگ و غیر قابل تحمل است که شرایط فعالیت را بشدت سخت می کند.

نقش ارز آوری صنعت دارو در کشور

در ادامه شهریار امیدوار عضو هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی نیز در این نشست گفت: نیروی انسانی در دنیای امروز از محورهای اصلی توسعه به حساب می‌آید. نه تنها نیروی انسانی بلکه مواد اولیه نیز جزو محورهای اصلی توسعه هستند.

وی تصریح کرد: صنعت مواد اولیه دارویی، اولین ایستگاه در تولید دارو به حساب می‌آید و از اصالت فراوانی برخوردار است و صنعت دارو می‌تواند موجب ارزآوری و رشد اقتصادی کشور شود.

امیدوار درباره استاندارد USP ایران نیز گفت: استاندارد USP از سطح بسیار بالایی برخوردار است و هیچ متخصص و شرکتی در جهان نمی‌تواند این استاندارد را زیرسوال برد. داروهای ایرانی از استاندارد USP برخوردار هستند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]