در حال حاضر، بازار با ابهامات و ناشناختههای زیادی مواجه است؛ به همین دلیل، کاهش عرضهها در روز جاری نمیتواند به عنوان یک نشانه مثبت تلقی شود. لازم است که سازمان بورس تصمیمات خود را با جدیت بیشتری اتخاذ کند و مداخلات دولت در بورس کاهش یابد. همچنین، بازار سرمایه به ورود جریان نقدینگی نیاز دارد تا امید به بهبود وضعیت بورس دوباره زنده شود.
وی افزود: در حال نیز ابهامات و مجهولات زیادی در بازار وجود دارد؛ بنابراین کاهش عرضهها در بازار روز گذشته را نمیتوان به عنوان یک سیگنال مثبت در نظر گرفت. صورت گرفتن اتفاقات مثبت در بازار نیازمند افزایش ارزش معاملات بیش از ۱۰ همت است و منفیهای بازار نیز باید خریداران زیادی داشته باشند که این مورد در بازار حاکم نبوده است.
حسینیپناه ادامه داد: همچنین دامنه نوسان نیز در شرایط پینگ پنگی منفی فعلی، همچنان محدود است و از این رو مارکت مقبولیت چندانی ندارد. ایجاد تعادل در بازار نیازمند حذف این محدودیت و کاهش تنشهای منطقهای است.
وی اشاره کرد: خبرهای منتشر شده مبنی بر FATF درصورت حذف محدودیت دامنه نوسان میتوانند در محدودههای حمایتی بازار اثرات مثبتی به دنبال داشته باشند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: به نظر میرسد با تغییر در مدیریت سازمان بورس و انتخاب آقای صیدی، شرایط زیرساختی بازار بهبود یافته است.
عملکرد آقای صیدی با توجه به رزومه ایشان نسبت به مدیریت پیشین بهبود یافته و پیش از رخ دادن اتفاقات منفی، ایشان به بازار مسکنی تزریق کرده و از عواقب آن جلوگیری کرده است؛ اما در حال حاضر ضروری است سازمان بورس تصمیمگیریهای خود را جدیتر کند، مداخله دولت در بورس کاهش یابد و در کنار تمام این گزینهها، بازار سرمایه به ورود جریان نقدینگی نیاز دارد تا امید به بورس بازگردد.
وی یادآور شد: شاخص کل بورس در شرایط اسفناکی قرار ندارد. در صورتی که محدودههای ۲ میلیون واحد شکسته شود و به صفهای پایینتری برسد، میتوان این شرایط را به عنوان وضعیت بحرانی در نظر گرفت؛ اما در موقعیت فعلی (با این اشراف که میدانیم برخی شاخصسازیها انجام شده) علی رغم شرایط منفی و کاهش قیمت برخی سهام بنیادین ارزنده محسوب میشوند.
منبع:
بورس نیوز
- نویسنده: گسترش نیوز