نگرانی آبی برای نگهداری از فضای سبز پایتخت/تلاش برای حل مشکل سرخه حصار و چیتگر
نگرانی آبی برای نگهداری از فضای سبز پایتخت/تلاش برای حل مشکل سرخه حصار و چیتگر

اکوایران :‌ معاون خدمات شهری شهردار تهران گفت :‌برای نگهداشت فضای سبز و تحقق و توسعه این فضا نگرانی کمبود آب وجود دارد. چند راهکار برای مدیریت آن وجود دارد. یکی این است که از گونه های کم آب بر استفاده کنیم که سازمان بوستان ها در این راستا برنامه هایی داشته است. همچنین کاشت چمن نیز ممنوع اعلام شده اما حفظ چمن های موجود و آبیاری مناسب آن در دست اقدام است.

 به گزارش اکوایران ، آیین بهره برداری از فاز دوم تصفیه خانه خلیج فارس منطقه ۱۹ صبح امروز -شنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۳- در قالب یکصد ‌و سی و سومین پویش امید و افتخار با حضور حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران، حسین اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ و جمعی از مدیران شهری برگزار شد.

 حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران دراین مراسم   با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم شهر فضای سبز است و امروز در راستای احیای فضای سبز و محیط زیست بهتر گامی دیگر برداشته شد،گفت: فضای سبز تهران از کمربند سبز تهران شروع می شود که باعث تلطیف هوا و حفظ حریم پایتخت می شود. برنامه امسال این است که تحقق ۱۰۰ درصدی یا بیش از این حد را در کاشت درخت در حریم تهران داشته باشیم.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه اکثر کشورهای دنیا با توجه به خشکسالی های پی در پی ‌و کمبود منابع آبی درصدد انجام فعالیت هایی هستند، گفت: مدیران وزارت نیرو مرتب هشدار کمبود منابع ابی برای پایتخت دارند. تمام مخازنی که در شهرهای ایران داشتیم پر شده اما در تهران این میزان کمتر بوده است. این نگرانی در راستای کمبود آب در مرحله اول برای وزارت نیرو است و نگرانی دوم برای ما که متولی فضای سبز و نگهداری پایتخت هستیم ایجاد می شود.

وی گفت: برای نگهداشت فضای سبز و تحقق و توسعه این فضا نگرانی کمبود آب وجود دارد. چند راهکار برای مدیریت آن وجود دارد. یکی این است که از گونه های کم آب بر استفاده کنیم که سازمان بوستان ها در این راستا برنامه هایی داشته است. همچنین کاشت چمن نیز ممنوع اعلام شده اما حفظ چمن های موجود و آبیاری مناسب آن در دست اقدام است.

نظری با بیان اینکه اتفاق دیگر در حوزه آبیاری مکانیزه یا قطره ای است، گفت: در آبیاری ۱۲۰ هکتار از کمربند فضای سبز در شمال تهران در سال جاری از آبیاری زیر سطحی هوشمند استفاده کردیم.

معاون خدمات شهری ادامه داد: یکی از اقدامات موثر که در تفاهم نامه وزارت نیرو و شهرداری تهران لحاظ شده بود نگاه تجدیدپذیرانه به آب است. اگر دفع آب گسترده باشد می تواند منابع آلودگی باشد و اگر تجدید پذیر باشد باعث کاهش ‌پساب می شود و آب به چرخه استفاده مجدد در فضای سبز برمی گردد.

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ میزان استفاده از پسآب ۷ میلیون مترمکعب بوده و برنامه داشتیم به ۳۰ میلیون مترمکعب برسد، گفت: با ۴۰۰ درصد پیشرفت این عدد را سپری کردیم، به طوری که تا پایان سال به ۴۵ میلیون مترمکعب می رسد. برنامه تفاهم نامه وزارت نیرو و شهرداری برای این موضوع با لحاظ تا افق ۱۴۱۰ برای تحقق ۱۴۰ میلیون مترمکعب برنامه ریزی شده است.

نظری خاطرنشان کرد: همزمان ۱۱ تصفیه خانه محلی دیگر در پایتخت در دست مطالعه یا بهره برداری قرار دارد که ما را به برنامه پیش رو با وزارت نیرو می رساند. موضوع بازچرخانی برای اعضای شورا و شهرداری تهران حائز اهمیت است و مرتب مورد پیگیری قرار می گیرد.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه یکی از برکات دیگر این موضوع این است که فاضلاب تصفیه شده جایگزین آب چاه و قنات می شود، گفت: میزان حساسیت گیاهان به مواد محلول در فاضلاب و تماس افراد با گیاهانی که توسط فاضلاب آبیاری می شود، از نکاتی است که باید با ضوابط سخت گیرانه مورد توجه قرار بگیرد تا آلودگی به سطح فضای سبز برده نشود.

 نظری در حاشیه افتتاح فاز دوم تصفیه خانه خلیج فارس منطقه ۱۹ در جمع خبرنگاران هم گفت: سال گذشته تصفیه خانه ۲ هزار متر مکعبی را افتتاح کردیم و خردادماه همان سال کلنگ زنی فاز دوم آن را انجام دادیم با حمایت هایی که شد امسال شاهد افتتاح فاز دوم پروژه هستیم که ظرفیت تا ۷ هزار متر مکعب می شود.

وی ادامه داد: ۱۱ پروژه دیگر نیز در سطح پایتخت در دست اقدام است که پراکندگی جغرافیایی دارد. هزینه های اجرایی هر کدام متفاوت است در این تصفیه خانه از وسعت کمتری استفاده شده و این هزینه را کمتر کرده است.

نظری گفت: در کمربند سبز در پارک سرخه حصار و چیتگر مشکلات آبیاری وجود دارد. برای چیتگر نشست هایی برگزار شده و برای سرخه حصار هم این برنامه وجود دارد. چون درخت ها و جنگل ها در این دو پهنه قدیمی هستند آبیاری به روش قطره ای و قدیمی است.

معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که جانمایی آرامستان های جدید به چه نتیجه ای رسید، گفت: با جدیت پیگیر هستیم. البته هر موقع که تملک ایجاد بشود قضیه جدی خواهد شد و در صورت تملک نتیجه اعلام می شود. یکی از این ارامستان ها که نزدیک به تملک است در محدوده شرق تهران است و امیدواریم حداقل یک ارامستان به پایتخت اضافه بشود.

اخگرپور، شهردار منطقه ۱۹ هم در خصوص جزییات این پروژه گفت: تصفیه خانه خلیج فارس در دو فاز یک و دو در منطقه ۱۹ به اجرا رسیده است. فاز اول این پروژه با ظرفیت دو هزار مترمکعب سال گذشته اجرا و به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه فاز اول پروژه همزمان با آغاز کلنگ زنی میدان مرکزی میوه و تره بار انجام شده بود اما سه دهه بلاتکلیف مانده بود، گفت: بعد از ۳ دهه با همت مدیریت شهری فعلی فاز اول این تصفیه خانه افتتاح شد و همزمان با این بهره برداری، فاز دوم پروژه کلنگ زنی شد و امروز شاهد بهره برداری از آن هستیم که ظرفیت ۷ هزار متر مکعبی دارد.

اخگرپور ادامه داد: معضلات زیست محیطی پایتخت یکی از دلایلی است که باعث شد این تصفیه خانه احداث بشود و از نقاط مثبتی که می توان به آن اشاره کرد، بازچرخانی آب است که برای آبیاری فضای سبز و استفاده از آن در فضای سبز پایین دست منطقه استفاده خواهد شد. تا به امروز عمده استفاده آب برای آبیاری این فضا از چاه های عمیق و نیمه عمیق بود که با بهره برداری این تصفیه خانه می‌توانیم شاهد کاهش برداشت از سفره های آب زیرزمینی در منطقه ۱۹ به کمترین میزان ممکن باشیم.

در ادامه عطایی، سرپرست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران نیز گفت: در دنیا شاهد بحران کمبود آب به عنوان یکی از اصلی ترین معضل ها هستیم که در آینده مردم دنیا را درگیر می کند. اگر این نیاز منطقه ۱۹ که از سرریز آب های سطحی و کانال های شمالی تهران هدایت می شود، تامین نمی شد قطعا در آینده منطقه را دچار مشکلات می‌کرد.

وی اظهار کرد: در غربی ترین نقطه این منطقه نیز انشعابات وصل شده اما چون تصفیه خانه وجود ندارد می تواند یک معضل اساسی ایجاد کند. می شود با لوله کشی انشعابات خانگی آن نقطه را به تصفیه خانه خلیج فارس متصل کرد.

عطایی با بیان اینکه نیاز منطقه ۱۰۰۰ لیتر آب بر ثانیه است، گفت: امروز نزدیک به ۴۰۰ لیتر بر ثانیه از قنات ها برداشت می‌شود که مابقی آن را قطعا باید از این تصفیه خانه برداشت کرد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]