به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، گل نرگس، با نام علمی Narcissus, دارای گلبرگهای سفید یا زرد رنگ است که در برخی انواع به رنگهای نارنجی، صورتی یا حتی ترکیبی از رنگها دیده میشود.
گلهای نرگس اغلب بهصورت خوشهای و به تعداد زیادی در کنار هم روی یک ساقه بلند میروید و در اواخر زمستان و اوایل بهار شکوفا میشود.
پیاز گل نرگس یکی از ویژگیهای جالب این گیاه است. برخلاف بسیاری از گیاهان دیگر که نیاز به کشت مجدد دارند، پیاز گل نرگس میتواند تا بیش از ۲۰ سال در خاک باقی بماند و در این مدت، در هر فصل گل بدهد.
این ویژگی باعث میشود که گل نرگس از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه باشد و کشاورزان بهویژه در مناطقی که خاکهای سنگلاخی و شیبدار دارند، از این گل بهعنوان یک محصول پایدار و کمهزینه استفاده کنند.
لرستان و بهویژه پلدختر بهدلیل شرایط آبوهوایی یکی از مناطق مناسب برای کشت گل نرگس تبدیل شدهاست. این منطقه که دارای خاکهای سنگلاخی و شیبدار است، بهخوبی از قابلیتهای طبیعی برای کشت گل نرگس بهرهبرداری کردهاست.
سید عماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، در تازهترین اظهارنظر خود از توسعه کشت گل نرگس در این استان خبر داد و توضیح داد که بیش از ۸۵ هکتار از اراضی لرستان به کشت این گل اختصاص یافته است.
بهگفته شاهرخی، این سطح از کشت، سالانه بیش از ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس تولید میکند که ظرفیت قابلتوجهی برای لرستان بهشمار میرود.
او افزود که در کنار توسعه کشت گل نرگس، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با این محصول، میتواند به افزایش ارزشافزوده و اشتغالزایی در لرستان کمک کند.
شاهرخی بر اهمیت گردشگری کشاورزی در توسعه پایدار لرستان تأکید و اعلام کرد که یکی از فرصتهای مهمی که کشت گل نرگس در اختیار این استان قرار میدهد، توسعه گردشگری کشاورزی است.
انتهای پیام/ ۶۴۴
- نویسنده: تسنیم