با این حال، بر اساس برآوردهای مختلف، سالانه بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ پرستار از ایران مهاجرت میکنند (منبع: خبر انلاین)
این آمار نشاندهنده کمبود شدید پرستار در نظام سلامت ایران است. عواملی مانند حقوق پایین، شرایط کار نامناسب، و فشار کاری زیاد از جمله دلایل اصلی مهاجرت پرستاران محسوب میشوند.
دلیل اصلی مهاجرت پرستاران چیست؟
تعداد زیادی پرستار در سال از ایران مهاجرت می کنند. برخی از پرستاران کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس را انتخاب کرده و برخی به کشورهای اروپایی مهاجرت می کنند. البته درصد مهاجرت پرستاران به آمریکا نیز زیاد است. همانطور که می دانید مهاجرت پرستاران و کادر درمان می تواند با به خطر افتادن سلامت جامعه همراه باشد. همه ما نقش پر رنگ پرستاران و کادر درمان در روزهای سخت همه گیری کرونا را به خاطر داریم و می دانیم که وجود پرستار چقدر لازم و کمک کنند در سلامت جامعه است. در این مقاله دلایل اصلی مهاجرت پرستاران را بررسی خواهیم کرد.
- از دلایل مهم مهاجرت پرستاران می توان به کمبود موقعیت کاری اشاره کرد. بسیاری از فارغ التحصیلان رشته پرستاری بیکار هستند و یا در کاری غیر از تخصص خود مشغول به کار شده اند.
- فشار زیاد کاری، سختی کار و به خطر افتادن سلامت روان، انگیزه پرستاران برای ادامه کار را پایین آورده است.
- عوامل مرتبط با مسائل اقتصادی از موارد مهم مهاجرت کادر درمان است. عدم تناسب درآمد و هزینه های زندگی می تواند انگیزه های مهاجرت را در میان همه افراد همچنین پرستاران افزایش دهد.
- یکی از عوال تاثیرگذار در مهاجرت پرستاران عوامل شغلی و رفاهی است. عدم امنیت شغلی از موارد مهم مهاجرت می باشد.
جهت مقابله با مهاجرت پرستاران چه اقداماتی لازم است
پرستاران از جمله افرادی هستند که نقش مهمی در حفظ سلامت جسمی و روان در جامعه دارند و به صورت مستقیم با بیمار، همراه و خانواده بیمار در ارتباط هستند و همچنین نقش مهمی در رسیدگی به بیمار و خواسته های همراه بیمار را ایفا می کنند. مهاجرت پرستاران می تواند کشور را با چالش بزرگی درآینده روبرو کند. امروزه کشورهای خارجی هم در حال تشویق نیروی پرستار بوده و به راحتی نیروی پرستار جذب می کنند، شناخت مشکلات پرستاران و فراهم کردن محیط کاری مناسب می تواند قدم بزرگی در کاهش تعداد مهاجرین از کشور باشد. برطرف کردن مشکلات استخدامی، شیفت های طولانی و غیر استاندارد، ایجاد بهداشت و پایین آوردن خطر ابتلا به بیماری های عفونی، درآمد پایین می تواند از دغدغه پرستاران کم کرده و جلوی مهاجرت بی رویه پرستاران را بگیرد.
آینده ایران برای جامعه سفیدپوشان پرستاری
پرستاران در مراکز درمانی در جامعه سفید سعی در التیام وضعیت بیماران دارند و همراه پزشکان برای رسیدگی و بهبود وضعیت بیمار و دلگرمی همراه بیمار تلاش می کنند. در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی پرستار فشار کاری بالایی بر روی هر پرستار وجود دارد و دولت در تلاش برای بهبود وضعیت جبران نیرو و افزایش رضایت پرستاران است. وزیر بهداشت در بخشی از سخنان اخیر خود در خصوص شرایط کاری پرستاران به سختی کار این قشر اشاره کرد و خاطر نشان کرد که در تلاش بهبود وضعیت معیشتی، سلامتی پرستاران و خانواده آن ها هستند و همچنین در صحبت های خود اضافه کردند که در آینده جامعه پرستاری بیشتر مورد تکریم جامعه و مسئولان قرار خواهد گرفت.
روایت های شنیدنی: گفتگو با پرستارانی که مهاجرت کرده اند
فروزان پرستاری است که از طریق لاتاری به آمریکا مهاجرت کرده است و در مورد کار پرستاری و نحوه اقدام به کار پرستاری توضیح می دهد. فروزان می گوید پرستاران در آمریکا جایگاه اجتماعی خوبی دارند و کادر درمان، بیمار و همراه بیمار احترام بالایی به پرستاران می گذارند و از شرایط زندگی خوب و درآمد بالایی نیز برخوردار هستند. فروزان در ایران در رشته پرستاری تحصیل کرده و دوره طرح را در ایران گذرانده است و پس از قبولی در لاتاری توانسته است اقامت آمریکا را دریافت کند.
فروزان می گوید در آمریکا تمایل داشته است در رشته خودش کار کند و از طریق کمپانی CGFNS که به پرستاران بین المللی برای کار پرستاری در آمریکا کمک می کند توانسته است مراحل را پیش ببرد. CGFNS رابط بین فرد متقاضی و کارفرما است و مدارک رو از متقاضی دریافت کرده و به کارفرما ارسال می کند. اولین مرحله ایجاد پروفایل و ثبت اطلاعات متقاضی است. سپس از دانشگاه درخواست می شود تا مدارک را برای CGFNS ارسال کند.
مدارک توسط CGFNS ارزیابی می شود و به بورد نرسینگ در نیویورک ارسال می شود. افرادی که در ایران هستند و قصد دارند برای کار پرستاری در آمریکا اقدام کنند نیز می توانند از طریق CGFNS اقدام کنند. ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنند و اپلیکیشن پر کنند و درخواست ارزیابی مدارک را دهند. پس از ارزیابی مدارک، متقاضیان باید در آزمون CGFNS qualifying شرکت کنند و با قبولی در آزمون می توانند وارد مرحله RN و یافتن کار در بیمارستان شوند.
امتحان CGFNS به صورت تستی برگزار می شود و در کشورهای اطراف ایران مانند امارات امکان پذیر است. فروزان اضافه می کند داشتن مدرک آیلتس ۶٫۵ به بالا و اسپیکینگ ۷، تافل ۸۳ به بالا و اسپیکینگ ۲۶ الزامی است. مدت تا زمان ارزیابی حدوداً چند ماه طول می کشد. با یافتن کار امکان درخواست ویزا وجود دارد.
حقوق پرستاران به صورت خالص و قبل از کسر مالیات در نیویورک حدود ۹۰ هزار دلار تا ۱۲۰ هزار دلار و باقی ایالات ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار دلار در سال، حقوق کمک پرستاران ۴۰ هزار دلار تا ۵۰ هزار دلار در سال است.
شبنم از طریق کار پرستاری به کانادا مهاجرت کرده است و در این خصوص می گوید:
مهاجرت کاری پرستاران و پروسه کار پرستاری در کانادا برای پرستاران خارجی طولانی و سخت است. افرادی که در ایران در رشه پرستاری تحصیل کرده اند ابتدا باید از طریقی وارد کانادا شوند.راه ورود به کانادا برای کار پرستاری اهمیت بالایی دارد.
روش ورود پرستاران به کانادا می تواند از طریق تحصیل و اکسپرس اینتری باشد. جاب آفر برای پرستاران به صورت مستقیم وجود ندارد و پرستاران باید در کانادا حضور داشته باشند و در کانادا باید امتحان دهند و پس از قبولی می توانند مشغول به کار شوند.
برای ورود از طریق اکسپرس اینتری شرایط به این صورت اس که متقاضی باید زیر ۳۲ سال و مجرد باشد و مدرک کارشناسی ارشد داشته باشد، سابقه کار و آیلتس ۸ الی ۸٫۵ نیاز است در این صورت می توانند وارد استخر شده و در صورت انتخاب می توانند با pr وارد کانادا شوند و پروسه نرسینگ را طی کنند. از آن جایی که اخذ مدرک آیلتس ۸ الی ۸٫۵ سخت است، پرستاران می توانند از طریق تحصیل وارد کانادا شوند. انتخاب استان مناسب در الویت قرار دارد، رشته تحصیلی را انتخاب کرده و با ردیافت پذیرش تحصیلی امکان دریافت ویزای تحصیلی امکان پذیر است.
پرستارانی که از طریق تحصیل وارد کانادا می شوند در صورتی که تمایل داشته باشند، می توانند در رشته ای پذیرش گرفته اند تحصیل کنند اما اگر بخواهند در رشته پرستاری تحصیل کنند می توانند در دوره های دو ساله یا ۴ ساله پرستاری تحصیل کنند.
پرستاران بین المللی می توانند برای نرسینگ اینترنشنال ثبت نام کنند. برای شروع پروسه پرستاری باید در NNAS ثبت نام کرده و پروفایل ایجاد کنند. مدت زمان یک سال به متقاضی اجازه داده می شود تا پروفایل خود را تکمیل کنند. متقاضی درخواست می دهد که ریز نمرات و سرفصل دروس دانشگاهی و مدارک از سمت دانشگاه به NNAS ارسال شود.
ارائه سابقه کاری ۵ سال قبل از درخواست الزامی است. مدرک زبان مورد نیاز آیلتس ۷ با اسپیکینگ و رایتینگ ۷، لیسنینگ ۷٫۵ و ریدینگ ۶٫۵ است. NNAS متقاضی را به مراکز درمانی مختلف در استان های مورد نظر متقاضی معرفی می کند. در این مرحله متقاضی باید در دو آزمون تئوی و عملی شرکت کند. به متقاضیان بسته به نمره ای که از آزمون دریافت می کنند دوره آموزشی کوتاه مدت داده می شود. نمره خیلی خوب دوره ۳ ماهه، نمره متوسط دوره ۶ ماهه، نمره ضعیف دوره ۱ ساله. پس از اتمام دوره های دوره آموزش عملی در بیمارستان شروع می شود. پس از اتمام این مراحل، پرستاران باید در آزمون NCLEX شرکت کنند و سپس لایسنس پرستاری به متقاضیان داده می شود.
فرهاد کیانی
تاریخ : 20 - می - 2024همین اطلاعاتی که اینجا نوشتیدو موسسه های مهاجرتی ساعتی ۱ میلیون میگیرن بگن تازه با کلی مطلب اضافه به درد نخور، مرسی از اطلاعات مفیدتون
بانک اخبار اقتصادی
تاریخ : 20 - می - 2024ممنون از نظر خوبتون فرهاد جان، خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده 🙂