واکنشها به محتوای ضد واکسن در صدا و سیما آنقدر واکنش برانگیز شد که رئیس پژوهشگاه رویان گفت: در دام سوال مجری گیر افتادم.
به گزارش خبرآنلاین، اظهار نظر رئیس پژوهشگاه رویان درباره واکسنها بهویژه واکسن کرونا یکی دو روز موج خبری ایجاد کرد، مخالفان واکسن در این چند روز تلاش کردند مخالفت خود با تزریق واکسن را به استناد صحبتهای دکتر عبدالحسین شاهوردی مستند کنند، این جنین شناس در پاسخ به سوال مجری تلویزیون که پرسیده بود:«اسرائیل از طریق واکسنهای کرونایی که قبلتر تزریق شده میتواند متوجه شود که افراد کجا هستند و در واقع یک جورهایی آدمها را کدگذاری کرده است، این موضوع چقدر صحت دارد؟» پاسخ داد: «این ادعا میتواند درست باشد، برای اینکه امروز در بیولوژی و با دستکاری سلولی اتفاقاتی میتواند بیفتد که یک زمانی غیرممکن بود.»
از صدا و سیما تعجب نکردم سوال ضد واکسنی پرسیده
پاسخ رئیس پژوهشگاه رویان به مجری صدا و سیما سبب شد در اصطلاح پای کارشناسان به ماجرا باز شود و هر کدام نسبت به محتوای ضد واکسن منتشر شده از رسانه ملی واکنش نشان دهند، مثلا دکتر «علیرضا رئیسی» معاون بهداشت وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا در دوران اوج همهگیری کرونا در این مورد گفت:«من از سؤال مجری صداوسیما تعجب نمیکنم که سوال ضد واکسن کرونا پرسیده؛ تعجب من از رئیس پژوهشگاه رویان است که به عنوان یک مرجع علمی چنین پاسخی داده است. وقتی مجری تلویزیون از توانایی رژیم صهیونستی درباره کنترل و رهگیری افراد از طریق واکسن کرونا میپرسد باید گفت رژیم صهیونیستی این توانایی را ندارد که بتواند فراتر از علم پیش برود، ضمن اینکه رژیم صهیونیستی اصلا واکسن کرونا تولید نکرده است.»
یا در موردی دیگر، حمید سوری، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه در واکنش به نظر رئیس پژوهشگاه رویان گفت: «هیچ سند علمی برای این ادعا وجود ندارد و این شایعات میتواند ارزش مثبت واکسن را زیر سوال برده و جو بیاعتمادی نسبت به محصولات بیولوژیک ایجاد کند. تعبیه چیپ ردیاب در واکسنها و محصولات بیولوژیک تزریقی به دلایل مختلف علمی و اخلاقی غیرممکن است و اغلب این شایعات ناشی از ناآگاهی و ترس از فناوریهای جدید هستند.
در دام مجری گیر افتادم
بعد اظهار نظر کارشناسان درباره محتوای ضد واکسن تولید شده در صدا و سیما حالا نوبت مجدد به رئیس پژوهشگاه رویان رسید، شاهوردی چند روز بعد از حضور در صدا و سیما در گفتوگویی با ایرنا پرده از راز آن برنامه زنده برداشت، او گفت:«یکباره در آخر مصاحبه مجری برنامه بحثی را مطرح کرد و من هم در جواب گفتم این ادعا میتواند درست باشد. این جمله من یک «اما» هم داشت که دیگر نگذاشتند بگویم؛ اما باید بگویم این بحثها باعث میشود جلوی رشد دانش گرفته شود.
شاهوردی ادامه داد: «بعد از صحبتهایم در این برنامه، دو سه گروه موضع گرفتند؛ یک گروه ضد انقلاب بودند که در ایران اینترنشنال کلی بد و بیراه گفتند. اما واقعا اکنون با علم امروز چنین امری امکانپذیر نیست که با استفاده از واکسن کرونا بتوانند افراد را رصد کنند. هر چند در تولید واکسن از جمله واکسن کرونا تکنولوژیهای جدیدی مثل فناوری mRNA رشد کرده و علوم جدید شکل گرفته است؛ اما امروز هم با این علوم جدید در دنیا، امکان تولید چنین واکسنی که بتوان از طریق آن انسانها را رصد کرد، وجود ندارد.
رئیس پژوهشگاه رویان گفت:«متاسفانه من در دام سوال مجری افتادم، سوال اصلا درست نبود. واقعا صحبت من تایید سوال مجری نبود و همان طور که در مثل میگویند خیاط هم در کوزه افتاد. بالاخره برنامه زنده بود، وقت نبود. در برنامههای زنده تلویزیونی این نوع اتفاقات میافتد. به هر حال این سوژه داغ روز سبب خیر شد که من از این به بعد در مصاحبهها بیشتر احتیاط و دقت کنم.»
۲۳۳۲۳۳
- نویسنده: خبرآنلاین