این میدان مشترک می تواند روزانه ۴۲ هزار بشکه نفت تولید کند و سرمایه گذاری های بسیار خوبی در آن شده است.
طرح افزایش تولید نفت از میدان مشترک یادآوران با هدف تولید روزانه ۴۲ هزار بشکه نفت با سرمایهگذاری ۳۵۰ میلیون دلار آغاز شد، براساس این طرح، حفاری ۲۴ حلقه چاه در این میدان مشترک نفتی انجام خواهد شد.
عملیات اجرایی حفاری ۲۴ حلقه چاه میدان یادآوران صبح امروز با حضور محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ابوذر شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، و جمعی از مدیران صنعت نفت با هدف نگهداشت و افزایش تولید در این میدان نفتی مشترک، با حضور سه شرکت توانمند ایرانی بهصورت ویدئوکنفرانس آغاز شد.
پیش از این در بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت قراردادهای مربوط به حفاری ۲۴ حلقه چاه توسعهای تازه در قالب سه قرارداد بین شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی قشم (OEID) و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) امضا شده بود و امروز عملیات اجرای این قراردادها کلید خورد.
مجموع ارزش این قراردادها حدود ۳۵۰ میلیون دلار بوده و مقرر شده است این چاهها در لایههای فهلیان و سروک هرکدام به تعداد ۱۲ حلقه در ۲۴ ماه حفاری شوند. هدف از حفر این چاهها در میدان مشترک نفتی یادآوران، نگهداشت و افزایش تولید روزانه ۴۲ هزار بشکه در این میدان است.
از سوی دیگر، بهمنظور تسریع در افزایش برداشت از این میدان مشترک، شرکت متن پیش از این بعضی از جادههای دسترسی و سلرهای (محلهای موردنیاز حفر چاه) موردنیاز برای استقرار دکلهای حفاری را احداث و کالاهای موردنیاز را تهیه کرده است.
میدان نفتی یادآوران از بزرگترین میدانهای مشترک نفتی ایران با کشورهای همسایه است و در ۷۰ کیلومتری جنوب غرب اهواز و شمال خرمشهر، در منطقه جغرافیایی کوشک و حسینیه قرار دارد.
چندی پیش، نماینده مجلس شورای اسلامی از افزایش ۶۳ درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم و در مدت ۳۰ ماه ریاست جمهوری شهید رئیسی خبر داد.
رمضان علی سنگدوینی نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات انجام شده در حوزه صنعت نفت گفت: در صنعت نفت و گاز دولت شهید رئیسی اقدامات رو به توسعه زیادی انجام داد و بر اساس اعلام وزیر نفت ۴ و ۶ دهم میلیارد دلار پروژههای کلان را در حال بهره برداری داریم.
سنگدوینی در ادامه بیان کرد: ۲۸.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای ۱۳۲ طرح راهبردی بالادست و پاییندست صنعت نفت و گاز در دولت سیزدهم بود که محقق شد و این امر ناشی از توجه ویژه رئیس جمهور به حوزه نفت و گاز و فعال شدن اقتصاد انرژی بود.
وی با بیان اینکه در دولت شهید رئیسی فاز ۱۴ پارس جنوبی دو سال زودتر از موعد و بعد از سالیان سال کارشکنی شرکتهای خارجی به بهره برداری رسید ادامه داد: از سوی دیگر پالایشگاه آبادان هم برای تولید فرآوردههای نفتی راه اندازی شد. افزایش ظرفیت پتروشیمیها مخصوصاً در بحث صنایع تکمیلی با توجه ویژه دولت سیزدهم به حوزه نفت و گاز انجام شد.
منبع:
ایلنا
- نویسنده: گسترش نیوز