ترور اسماعیل هنیه نفت را گران کرد
ترور اسماعیل هنیه نفت را گران کرد

در بازار نفت، عرضه به میزان زیادی بالاتر از تقاضا است. کاهش ذخایر نفتی آمریکا از یک سو و کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت جهان به این ناترازی افزوده است.

در این هفته، قیمت نفت به طور کلی کاهش یافته است. به طور میانگین، قیمت نفت برنت با کاهشی معادل ۱.۲۳ درصد مواجه شده و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز کاهش ۰.۹۲ درصدی را ثبت کرده است. با این حال، از روز چهارشنبه، قیمت نفت روندی صعودی به خود گرفت. افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، به ویژه پس از ترور اسماعیل هنیه، عامل اصلی این افزایش قیمت بوده است و بازار نفت نیز مانند سایر بازارها، به این تغییرات واکنش نشان داد.

پیشی گرفتن عرضه از تقاضا

در بازار نفت، عرضه به میزان زیادی بالاتر از تقاضا است. کاهش ذخایر نفتی آمریکا از یک سو و کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت جهان به این ناترازی افزوده است.

به دنبال کاهش رشد اقتصادی در چین، تقاضا برای سوخت نیز کاهش یافته است. نکته مورد توجه آن جا است که همچنان احتمال تغییرات نوسانی بنا بر کاهش رشد تقاضا برای سوخت در چین، به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان وجود دارد. چین سه ماه متوالی کاهش تولید را تجربه کرده و این موضوع بر بازار جهانی نفت اثرگذار است.

از سوی دیگر، به گفته منابع بازار با استناد به آمار موسسه آمریکن پترولیوم در روز سه شنبه، ذخایر نفت خام، بنزین و فرآورده‌های نفتی آمریکا هفته گذشته کاهش یافته است.

لازم به ذکر است که به موجب تغییر سبد انرژی در جهان، اقدامات کشورها نظیر کاهش ذخایر و کاهش تقاضا، در نهایت نمی‌تواند قیمت نفت را با نوسانات زیادی مواجه کند؛ مگر این تغییرات چشم‌گیر باشد.

افزایش تنش در منطقه

بحران بین‌المللی بخصوص در منطقه خاورمیانه همیشه بر قیمت نفت اثرگذار بوده است. علی اصغر زرگر، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با ایلنا متذکر شده که اثرگذاری اتفاقات منطقه، می‌تواند به شکل آنی و کوتاه‌مدت تاثیر داشته باشد. مگر اینکه بحران در حوزه خلیج‌فارس بوجود بیاید، تنگه باب‌المندب دچار بحران شود و یا اینکه ایران روی تنگه هرمز اقداماتی انجام دهد. اکنون یک‌سوم نفتی که در دنیا به مصرف می‌رسد از تنگه هرمز و خلیج‌فارس عبور می‌کند. اگر این تنگه دچار مشکل شود، قیمت نفت بالا می‌رود.

با توجه به این توضیحات، آینده منطقه و بحران‌های به‌وجود آمده در آن، نه صرفا به صورت هیجانی، بلکه به دلیل موقعیت منطقه مشکل‌ساز خواهد شد. از این رو، کاهش درگیری‌ها در منطقه، می‌تواند منجر به ثبات بازارها شود.

ترور اسمائیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه حماس توسط اسرائیل این نگرانی را برانگیخته است که جنگ ۱۰ ماهه در غزه میان رژیم صهیونیستی و حماس، به نبرد گسترده تری تبدیل شود که عرضه نفت منطقه را دچار اختلال می کند.

عامل دیگری که از افزایش قیمت نفت حمایت کرد، کاهش قیمت دلار و همچنین آمار منتشر شده در آمریکا بود که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است.

طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تقاضای قوی برای صادرات، ذخایر نفت آمریکا را در هفته منتهی به ۲۶ ژوئیه، به میزان ۳.۴ میلیون بشکه کاهش داد و به ۴۳۳ میلیون بشکه رساند.

در این بین، پس از اینکه فدرال رزرو، به احتمال کاهش نرخ بهره در سپتامبر قوت بخشید، دلار در روز پنج شنبه به روند کاهشی خود ادامه داد. دلار ضعیفتر، تقاضا برای نفت را از سوی سرمایه‌گذاران دارنده ارزهای دیگر تقویت می کند.

داده‌های رسمی چین در روز چهارشنبه نشان داد فعالیت‌های تولیدی در ژوئیه، به پایین‌ترین حد در پنج ماه گذشته سقوط کرد زیرا کارخانه‌ها با کاهش سفارش‌های جدید و قیمت‌های پایین دست و پنجه نرم کردند. نظرسنجی بخش خصوصی که روز پنجشنبه منتشر شد، نشان داد با کاهش سفارشات جدید، فعالیت تولیدی چین در ژوئیه برای اولین بار در ۹ ماه گذشته، کاهش یافت.

به گزارش رویترز، پریانکا ساچدوا، تحلیلگر فیلیپ نوا، با بیان اینکه در بلندمدت، سرمایه‌گذاران از تقاضای چین مطمئن نیستند و گفت: این نگرانی همچنان افزایش قیمت نفت را محدود خواهد کرد.

منبع:

تجارت‌نیوز

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]