اوپک پلاس با کاهش تولید جدید روزانه ۹۰۰ هزار بشکه در روز موافقت کرد اما این تصمیم تاثیر چندانی روی بازار جهانی نفت نداشت چرا که معاملهگران نسبت به اجرایی شدن این تصمیم تردید دارند.
به گزارش اکو ایران، اعضای اوپک پلاس شامل، روسیه، امارات متحده عربی، کویت و عراق در نشست آنلاین روز گذشته اوپک متعهد شدند تا کاهش بیشتری را در تولید نفت خام خود اعمال کنند. عربستان سعودی وعده داد که به کاهش یک میلیون بشکهای تولیدات روزانه خود در سه ماهه نخست سال آینده نیز پایبند باشد.
با وجود این معاملهگران نسبت به این که کشورها تا چه حد از این محدودیتهای «داوطلبانه» پیروی کنند، تردید دارند. در پایان این گفتوگوهای پراکنده، آنگولا اعلام کرد که سهمیه تولید کاهش یافته خود را رد خواهد کرد و به پمپاژ در سطوح فعلی ادامه خواهد داد.
در جریان معاملات امروز هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت در سطوح بالایی کانال ۷۵ دلاری در حال معامله است و برنت نیز بشکهای ۸۰ دلار و ۶۰ سنت معامله میشود.
باب مکنالی، رئیس گروه انرژی راپیدان در گفتگو با بلومبرگ اعلام کرد: نفت خام در حال سقوط است زیرا تا کنون معاملهگران شواهد مشخصی مبنی بر کاهش بیشتر تولید در کنار ادامه کاهشهای داوطلبانه عربستان و روسیه مشاهده نکردهاند. در حقیقت بازار متعجب و سردرگم است.»
در دو ماه اخیر و در میان عرضه فراوان و پسزمینه اقتصادی ضعیف جهان، قیمت نفت با افت مواجه شده است. چشمانداز سال آتی حتی بدتر است چرا که نهادهای پیشبینیکننده نظیر آژانس بینالمللی انرژی انتظار کاهش شدید رشد تقاضا را دارند.
از ماه جولای، عربستان سعودی به صورت داوطلبانه به کاهش یک میلیون بشکهای تولید روزانه نفت خود روی آورد، اقدامی که عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی این کشور آن را یک «آبنبات» برای بازار خواند. این اقدام عربستان و سایر اعضای گروه اوگ به منظور تلاش برای مقابله با سقوط ۱۰ درصدی قیمت نفت از اوج ماه سپتامبر انجام شده بود.
اوپک پلاس به دلیل اختلاف نظر در خصوص سهیمه برخی اعضای آفریقاییاش نشست را با چند روز تاخیر برگزار کرد، نشستی که قرار بود یکشنبه ۲۶ نوامبر در وین انجام شود. در نهایت گروه تصمیم گرفت سهیمه آنگولا را با ۲۰۰ هزار بشکه کاهش در روز به ۱٫۱ میلیون بشکه برساند اما آنگولا این محدودیت را رد کرد.
استاوو پدرو، نمایند آنگولا در اوپک اعلام کرد ما بالاتر از این سهمیه تعیین شده تولید خواهیم کرد. موضوع نافرمانی از اوپک نیست، ما جایگاه خودمان را تشریح کردیم و اوپک باید آنرا در ملاحظاتش در نظر بگیرد. »
این سرپیچی خاطرات نگرانکننده ای از خروج اکوادور از گروه را زنده می کند. این تولیدکننده آمریکای جنوبی گفت که در سال ۲۰۱۷ سهمیه خود را نقض خواهد کرد و در نهایت به ترک گروه انجامید.
در اقدامی غافلگیرکننده، برزیل به منشور همکاری ائتلاف نفت اوپک پلاس میپیوندد، اقدامی که آن را به کاهش تولید محدود نمیکند. الکساندر سیلویرا، وزیر انرژی برزیل، روز پنجشنبه در جلسه این گروه گفت که این کشور از سال آینده عضو جدید اوپک پلاس خواهد شد.»
- نویسنده: اکوایران