دولتهای اسپانیا، ایرلند و اسکاتلند از حکم اخیر دیوان دادگستری بینالمللی در ارتباط با پرونده نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه استقبال کردند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، رای اخیر دیوان دادگستری بینالمللی در ارتباط با پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به خاطر نسلکشی در نوار غزه با استقبال کشورهای مختلف و حامیان فلسطین در سراسر جهان مواجه شده و در این راستا دولتهای اسپانیا، ایرلند و اسکاتلند در اروپا از این رای استقبال و حمایتشان را از این پرونده اعلام کردند.
به نوشته پایگاه الجزیره، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا از تصمیم دیوان لاهه استقبال کرده و از طرفهای این پرونده خواست تدابیر موقتی که این دادگاه حکم به اجرایشان داده را انجام دهند.
سانچز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که اسپانیا حمایتش از «صلح، پایان جنگ، آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست)، دسترسی به کمک بشردوستانه و ایجاد کشور فلسطین» را ادامه خواهد داد.
وزارت امور خارجه اسپانیا نیز در واکنش به این حکم دیوان لاهه اعلام کرد: «اسپانیا بار دیگر بر درخواستش برای آتشبس فوری، آزادی بیقید و شرط گروگان ها، دسترسی فوری و مرتب به کمکهای بشردوستانه و لزوم پیشرفت به سمت ایجاد راهحل دو دولتی تاکید میکند.»
دیوان دادگستری بینالمللی در شهر لاهه امروز به رژیم صهیونیستی دستور داد از نسلکشی علیه فلسطینیها جلوگیری کرده و در عملیاتش در نوار غزه اقدامات بیشتری برای کمک به غیرنظامیان انجام دهد.
این دیوان هنوز درباره محور اصلی پرونده شکایت آفریقای جنوبی – اینکه در نوار غزه نسلکشی اتفاق افتاده است – رای نداده است.
این دیوان مستقر در لاهه در پی شکایت آفریقای جنوبی از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه اخیرا تشکیل جلسه داد و دادستانهای این دادگاه طی دو روز به بررسی شواهد ارائه شده و نیز دفاعیات نماینده تلآویو پرداختند. «جوآن داناهیو»، رئیس دیوان دادگستری بینالمللی امروز با قرائت حکم اولیه این دادگاه گفت: این دادگاه از فاجعه کنونی در غزه اطلاع دارد و قتل مستمر در آنجا را محکوم میکند.
به دنبال صدور این حکم همچنین مایکل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند نیز از دستورات این دادگاه استقبال کرده و آنها را «نهایی و الزام آور» خواند. او گفت ایرلند انتظار دارد اسرائیل دستورات این دادگاه را «به عنوان یک موضوع دارای فوریت با حسن نیت اجرا کند.»
او در بیانیه ای تصریح داشت: «پایان دادن به این جنگ و مرگ و ویرانی در غزه اولویتی است که باید در همه جبههها اعم از سیاسی، دیپلماتیک، بشردوستانه و حقوقی پیگیری شود.»
دولت اسکاتلند نیز دیگر دولت اروپایی بود که از حکم اخیر استقبال کرد.
حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند در پستی در واکنش به این حکم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که دستور دیوان دادگستری بینالمللی «واضح» است.
او خاطر نشان کرد: «قتل و ویرانی در غزه باید متوقف شود. باید کمکهای بشردوستانه فوری به منظور جلوگیری از درد و رنج بیشتر ارائه شوند. باید گروگانها (اسرای صهیونیست) فوراً آزاد شوند. ما با وجود این مرگ و ویرانی به درخواستمان برای برقراری آتشبس فوری در غزه ادامه خواهیم داد.»
- نویسنده: اقتصاد آنلاین