خبر خوش درباره بورس / این قانون بالاخره اصلاح شد
خبر خوش درباره بورس / این قانون بالاخره اصلاح شد

بر اساس گزارش‌ها، «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» که نگرانی‌های زیادی را برای فعالان و اهالی بازار سرمایه ایجاد کرده بود، پس از پیگیری‌های فراوان توسط مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و با مساعدت دولت، اصلاح شد.

مطابق گزارش‌ها، «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» که نگرانی‌های زیادی را برای فعالان و اهالی بازار سرمایه ایجاد کرده بود، پس از رفت و برگشت‌های فراوان و با تلاش‌ها و پیگیری‌های مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، کمیسیون اقتصادی مجلس و با مساعدت دولت، اصلاح شد.

بر این اساس، رییس سازمان برنامه و بودجه نیز درباره طرح اصلاح بندهای (۶) و (۱۳) قانون بودجه به شورای نگهبان نامه نوشت و تاکید کرد؛ با توجه به تصویب طرح، دولت بار مالی آن را می‌پذیرد.

وضعیت بازدهی صندوق های سرمایه گذاری در هفته آخر اردیبهشت

بررسی و مقایسه بازدهی صندوق های سرمایه گذاری بورس در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۳نشان می‌دهد صندوق بخشی صنایع آگاه در این هفته پربازده‌ترین صندوق بازار سهام از نظر دارایی بوده است.

کارشناسان بازار سرمایه همواره توصیه می‌کنند افراد غیرحرفه‌ای با استفاده از روش‌های غیرمستقیم در این بازار سرمایه‌ گذاری کنند. بر این اساس، سرمایه‌ گذاری در صندوق‌ های متنوع بازار سهام که بر اساس میزان ریسک‌گریزی و ریسک‌پذیری افراد دسته‌بندی شده‌اند، راهکار ورود غیرمستقیم به بازار محسوب می‌شوند.

همچنین، عملکرد و بازدهی این صندوق‌ها اثری مهم بر کلیت بازار سرمایه دارد و از این رو، ارزیابی آنها برای سرمایه‌ گذاری موضوعی بااهمیت به شمار می‌رود. بر همین مبنا، در این گزارش صندوق‌هایی معرفی شده‌اند که در هفته پایانی اردیبهشت، بیشترین بازدهی هفتگی را برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان آورده‌اند.

همان‌طور که  قابل مشاهده است، صندوق بخشی صنایع آگاه پیشتاز صندوق‌های بازار سهام در هفته پایانی اردیبهشت بوده و ارزش دارایی خود را حدود ۱.۳ درصد افزایش داده است.

صلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و … است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

منبع:

سنانیوز

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]