در حال حاضر کالابرگ به ۷ دهک رسیده و دهکهای بالاتر را شامل نشده است و کسانی که وسعشان پایینتر است و نیازمند هستند، در دهکهایی پائین قرار میگیرند.
علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، درباره دهک بندی ایثارگران اظهار داشت: یک سازمان مرجع در سطح کشور وجود دارد که با بررسی شاخصهای اقتصادی خانوارها و استفاده از کد ملی افراد، وسع خانوارها را تعیین مینماید. با جمعآوری اطلاعات اقتصادی، تحلیل و توسعهیافتگی انجام میشود تا به دهکبندی مناسب برسیم.
بنابراین ما نمیدانیم این خانواده تحت حمایت کمیته امداد بوده یا بنیاد شهیدی است و یا زیرمجموعه بهزیستی قرار دارد؛ ما اعلام میکنیم و خودش متوجه میشود که بین دهک یک تا ۱۰ قرار گرفته است.
در حال حاضر کالابرگ به ۷ دهک رسیده و دهکهای بالاتر را شامل نشده است و کسانی که وسعشان پایینتر است و نیازمند هستند، در دهکهایی پائین قرار میگیرند.
در قالب طرح «فجرانه» به مدت ۳ ماه اعتبار تشویقی از ۱۲۰ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. بنابراین یارانه ایثارگرانی که در پس از دهک بندی مشمول کالا برگ شدند، افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: رفتهرفته طرح کالابرگ مورد استقبال خانوادهها قرار گرفت و به نقطهای رسید که میزان تراکنشها افزایش پیدا کرد. پیک تراکنشها قبل از اجرای طرح فجرانه بود که به حدود ۲۵۰ هزار عدد در روز رسید. این رقم از نظر وزارت رفاه عدد بسیار خوبی تلقی میشد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش اعتبار در طرح کالابرگ گفت: درحالحاضر میزان تراکنش در این طرح روزانه به ۳ میلیون تراکنش رسیده است. ما هیچ وقت پیشبینی نمیکردیم که در این بازه زمانی به چنین عددی دست پیدا کنیم.
عسگریان با اشاره به اینکه درحالحاضر بیش از ۵۰ درصد از یارانهبگیران از طرح کالابرگ استقبال کردهاند، افزود: ظرف ۱۰ روز استقبال از طرح کالابرگ به ۲۰ میلیون نفر رسیده است و این روند همچنان ادامه دارد.
وی گفت: یارانهبگیران برای اطلاع از موقعیت جغرافیایی، آدرس و اطلاعات مربوط به فروشگاهها و مغازههای متصل به طرح کالابرگ میتوانند به برنامه کاربردی “شما” مراجعه کنند. تمام اطلاعات مربوط به طرح کالابرگ در این برنامه وجود دارد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سرپرستان خانوار میتوانند با مراجعه به سایت حمایت از نحوه دهکبندی خود مطلع شوند، افزود: تنها سرپرستان خانوار میتوانند به این سامانه مراجعه و پس از دریافت کد به صورت پیامکی از طریق تلفن همراه، سایر فرآیندهای خود را در این سامانه پیگیری کنند.
وسع سنجی خانوار یک بار در سال انجام میشود
وی در مورد وسعسنجی خانوارها اظهار کرد: در سال دو مرتبه باید وسعسنجی انجام گیرد ولی درحال حاضر سالی یکبار وسعسنجی انجام میدهیم، به این علت اگر بهزیستی و بنیاد شهید برنامهای دارند، در طول یک سال به این برنامهها آسیبی وارد نشود. البته اگر برنامهریزی کنند و انجام شود، ما بهصورت عمومی اعلام میکنیم.
عسگریان با بیان اینکه ممکن است بنیاد شهید بخواهد جامعه مخاطبش را بار دیگر بررسی کند، خاطرنشان کرد.: کل کشور را ما بررسی میکنیم، فارغ از اینکه شخص کیست و چه نقشی دارد. در حال حاضر ۸۶ میلیون ۲۰۰ هزار نفر رایانه دریافت میکنند.
وی همچنین گفت: بنیاد شهید اگر لازم میداند میتواند لیستی از ایثارگران را برای بازبینی دهکبندی برای ما ارسال کند.
منبع:
اقتصادآنلاین
- نویسنده: گسترش نیوز