آخرین وضعیت سدهای آب تهران + جدول
آخرین وضعیت سدهای آب تهران + جدول

تحلیل وضعیت سدهای تهران نشان می دهد که همچنان با کمبود ظرفیت همراه هستیم.

کمبود بارش ها و گرمای هوا از مهم ترین دلیل هایی است که می توان در راستای کمبود منابع آب سدها به آن اشاره کرد.

سدهای پنچ‌گانه تأمین آب شرب تهران در مجموع هم‌اکنون ۶۵۱ میلیون مترمکعب آب دارند، در حالی که در یک سال نرمال، باید این میزان ذخیره آبی حدود ۹۱۵ میلیون مترمکعب باشد.                 

اگرچه وضعیت بارش‌های امسال به طور متوسط در کشور، نرمال برآورد شده اما در تهران میزان بارش‌های سال‌ابی جاری با بارش‌های نرمال فاصله دارد و همین مسئله روی ذخایر آبی سدهای استان تهران نیز تأثیرگذار بوده است.

مقایسه بارش‌های سال آبی جاری تهران با آمار متوسط درازمدت نشان‌دهنده افت ۱۵ درصدی است و حدود۶۵ درصد مخازن سدهای تهران درحال حاضر خالی است.

در جدول زیر، آخرین وضعیت ذخایر سدهای تهران گردآوری شده است.

هر یک درجه افزایش دمای بالای ۴۰درجه مساوی است با ۵درصد مصرف آب بیشتر. با این حساب در روزهای گرم پیش‌رو احتمال اختلال در آبرسانی وجود دارد و تنها راه این است که هم برق کمتر و هم آب کمتر مصرف کنیم.

سرانه مصرف آب در ایران بالاتر از میانگین جهانی است و با شکسته شدن رکورد جدید مصرف برق، روند آبرسانی به خانه‌ها ممکن است مختل شود.

 مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب شرکت آب و فاضلاب می‌گوید: افزایش دمای هوا نه‌تنها مصرف برق را بالاتر برده بلکه روند افزایش مصرف آب را هم بیشتر کرده است. این شرکت با صدور اطلاعیه‌ای تداوم تامین آب شرب را با همراهی مشترکان ممکن دانست و از مشترکان خواست که طی روزهای آینده، از مصارف غیرضروری خودداری کنند.

شرکت آبفا در اطلاعیه‌ای هشدار داد: استقرار توده هوای گرم و به‌دنبال آن افزایش چشمگیر دمای هوا موجب افزایش فزاینده مصرف آب طی روزهای اخیر شده است و در شرایطی که کلیه تاسیسات تامین آب در سراسر کشور با تمام توان در حال تامین آب شرب شهروندان هستند، انتظار می‌رود مشترکان با پرهیز از مصارف غیرضروری این شرکت را در تامین و توزیع پایدار آب یاری کنند.

ناصر اکبری، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای کشور گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده بیشتر شهرهای کشور مقطع اوج مصرف را بدون مشکل سپری خواهند کرد.

او با بیان اینکه شرایط خشکسالی در دهه اخیر و به‌خصوص در ۲ سال گذشته شرایط را برای تامین آب دشوار کرده است، گفت: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۱۹شهر دچار تنش آبی بودند، اما با برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته این شهرها از این تنش گذر کرده‌اند.با اجرای پروژه‌های رفع تنش، موضوع نوبت‌بندی آب در هیچ‌یک از مناطق کشور در دستور کار قرار ندارد.

منبع:

تابناک

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]