سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که در آذر ماه امسال، ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قوطی شیرخشک رگولار (غیرتخصصی و غیررژیمی) تأمین و توزیع شده است. بررسیها نشان میدهد که بحران کمبود شیرخشک در داروخانهها به پایان رسیده است.
برخی خانوادهها از کمبود شیرخشک های رژیمی مانند ببلاک کامفورت، ایآر، نان اچآی و غیره شکایت داشتهاند و برخی دیگر از افزایش قیمت ۵۰ درصدی این محصول رنج میبرند. با این حال، مقامات سازمان غذا و دارو هیچ کمبودی را تأیید نکردهاند و همچنین افزایش قیمت را تکذیب میکنند. سخنگوی سازمان غذا و دارو، سجاد اسماعیلی، اعلام کرده است که تاکنون هیچ گزارشی از استانها درباره کمبود شیرخشکهای رژیمی به آنها ارسال نشده است. با این حال، به دلیل تغییر در مسیر توزیع این محصول، مردم قادر به تهیه محصول مورد نیاز خود از داروخانهها بدون نسخه نمیباشند و به نوعی کمبود اعلام میشود. او توضیحات بیشتری درباره تغییر قیمت این محصول ارائه میدهد، اما تأکید میکند که جز در موارد خارج از سهمیه، هیچ اضافه پرداختی برای مردم لازم نخواهد بود.
در بازار مصرف چه خبر است؟
برخی شهروندان درباره وضعیت دسترسی به شیرخشکها نظرات متفاوتی دارند. کریمی، پدر یک کودک ۱۴ماهه: «تا همین چند روز پیش به هر داروخانه ای که مراجعه میکردم شیرخشک داشتند، اما دیروز چند داروخانه رفتم و اعلام کردند که اتمام موجودی دارند و تا مشخص شدن قیمت جدید نمیفروشند.»
حامدی، مادر یک کودک ۱.۵ساله: «شیرخشک هست فقط گران شده. همین دیروز یک قوطی شیرخشک ۸۰هزار تومانی را ۱۲۰هزار تومان خریدم.»
ابویی، پدر یک دختر ۵ماهه: «به یکی از داروخانههای حوالی ولیعصر – تجریش مراجعه کردم و با وجود اینکه شیرخشک داشت، گفت برای مشتریهای خودشان است. اصرار کردم، اما نداد. این داروخانه از گران شدن شیرخشکها از چند روز دیگر هم خبر داد.
فروشنده آنجا میگفت که از چند روز دیگر روی قوطیها ۳۰۰هزار تومان قیمت میخورد، اما با بیمه برای ما ۱۲۰هزار تومان خواهد شد و بقیه سهم بیمههاست. با این گرانی هم دیگر داروخانهها شیرخشک نمیآورند؛ چون همین حالا هم سازمانهای بیمهگر چندماه طلب ما را پرداخت نکردهاند.» عسگری، پدربزرگ یک نوزاد ۲ماهه: «به پسرم گفتهاند برای فرزندش شیرخشک رژیمی نان اچآی۲استفاده کند، اما در کل تبریز پیدا نشد. من به تهران آمدم و به زحمت ۲قوطی پیدا کردم. نمیدانم از این به بعد باید چه کنیم؟»
سازمان غذا و دارو چه میگوید؟
در پاسخ به انتقادات مردم، سجاداسماعیلی، سخنگوی سازمان غذا و دارو به چند نکته مهم اشاره میکند که اگر والدین آگاه باشند، در تامین شیرخشک فرزندانشان به مشکلی بر نخواهند خورد:
شیرخشکهای رژیمی برای کنترل و منطقی کردن مصرف از این پس تنها با نسخه ارائه میشوند.
توزیع شیرخشکهای رژیمی همزمان با شیرخشکهای رگولار انجام شده و هیچ کمبودی از معاونتهای غذا و دارو به ما گزارش نشده است.
همه داروخانهها اکنون موجودی شیرخشک دارند و با توجه به سبد اقتصادی داروخانهها میزان موجودی آنها متفاوت است.
شیرخشک برای مصرفکننده گران نخواهد شد. سیاستهای ارزی اصلاح شده و قیمت جدید هم برای شرکتها و داروخانههاست.
هر کودک زیر ۲سال با کارت ملی ۱۰عدد سهمیه یارانهای دارد و حتی با گران شدن قیمت روی قوطی هیچ مبلغ اضافهای شامل این گروهها نمیشود. درصورت افزایش درخواست تا ۲۰عدد این مبلغ بهصورت غیریارانهای ۱۳۰تا ۱۵۰هزار تومان افزایش خواهد یافت.
داروخانهها تا سقف ۱۰عدد یارانهای کد ملی هر نوزاد، مجاز به عرضه شیرخشک با قیمت آزاد نیستند.
- نویسنده: گسترش نیوز