ریسک بالای خرید دلار ۷۰ هزار تومانی! | حراج ها تاثیری بر کاهش قیمت طلا و سکه ندارد؟
ریسک بالای خرید دلار ۷۰ هزار تومانی! | حراج ها تاثیری بر کاهش قیمت طلا و سکه ندارد؟

قیمت ارز که در پی هیجان ناشی از تشدید تنش های منطقه همچنین اثرگذاری رشد نرخ ارز نیمایی افزایش یافته است، نرخ طلا و سکه را صعودی کرده که به گفته کارشناسان خرید ارز در این شرایط ریسک بالای دارد.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: قیمت ها همچنان در بازار ارز، طلا و سکه افزایشی است. افزایش قیمتی که به جز تاثیر رشد نرخ ارز نیمایی، متاثر از سیاست ها و موئلفه های اقتصادی نیست و این نوسان بیشتر تحت تاثیر هیجان تحولات منطقه، مسائل سیاسی و تشدید تنش ها در خاورمیانه است. این موضوع باعث شده تا قیمتها از ریل خارج و سرمایه گذاران دچار سردرگمی شوند که آیا در چنین موقعیتی اقدام به خرید طلا و سکه کنند، یا اینکه تا کاهش التهاب بازار، فعلا دست نگه دارند.

نوسان قیمت ها هم اکنون در بازار ارز، طلا و سکه تا جایی است که فقط افراد ریسک پذیر برای تهیه این کالاها به بازار رجوع می کنند. به طوری که تعداد خریداران ارز ناچیز و اغلب مراجعه کنندگان برای خرید طلای کهنه آن هم در اوزان پایین به این بازار می آیند. همچنین بازار ارزی که طی سالهای گذشته با کوچکترین شوکی دچار تغییر می شد و قیمت آن جهشی افزایش می یافت، ولی اکنون این گونه نیست، چرا که خریداران تجربه گذشته تهیه ارز با قیمت بالا و سپس زیان دهی از آن با عقب گرد قیمت را دارند. در چنین شرایطی بازار داد و ستد ارز این روزها با وجود رشد روز افزون قیمت شلوغ نیست.

چون بانک مرکزی نیاز متقاضیان واقعی ارز را در بازارهای رسمی تامین می کند، بنابراین خریدار آنچنانی برای ارز در بازار آزاد نیست، از طرفی چون ریسک خرید دلار بالای ۷۰ هزارتومان بالاست، خریدار چندانی برای تهیه ارز وجود ندارد

دلار ۷۰ هزار تومانی مشتری ندارد!

گزارش میدانی «بازار» از میدان فردوسی حکایت از آرامش بازار ارز دارد و با وجودی که طی یک ماه اخیر نرخ این کالا افزایش قابل توجهی داشته است ولی خریداران ارز برای تهیه چنین کالایی دیگر چون گذشته بر در صرافی ها صف نمی بندند. از طرفی دلالان ارزی نیز که طی سالهای گذشته تعدادشان از رهگذران حوالی میدان فردوسی تهران بیشتر بود هم اکنون بسیار کم شده اند. یکی از دلالان در گفتگو با خبرگزاری «بازار» گفت: ” گذشت آن روزهایی که داد و ستد ارز در اینجا زیاد بود و ما نیز تا شامگاه با فروشندگان و خریداران مواجه بودیم”.

به گفته وی چون بانک مرکزی نیاز متقاضیان واقعی ارز را در بازارهای رسمی تامین می کند، بنابراین خریدار آنچنانی برای ارز در بازار آزاد نیست. ما نیز به ندرت با برخی ها که نیاز کمی به دلار یا سایر ارزها دارند مواجه هستیم. از طرفی مردم کاملا به وضعیت بازار آگاهند و برای تهیه این کالا با هدف کسب سود، بی گدار به آب نمی زنند زیرا می ترسند در انجام چنین معامله ای دچار زیان شوند. علاوه بر این چون اخیرا رئیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد برای مدیریت بازار و تامین تقاضا، ارز به بازار رسمی تزریق می شود، چنین اظهاراتی باعث شده تا بازار ارز آزاد تا حدی به سردی بگراید. از طرفی چون ریسک خرید دلار بالای ۷۰ هزار تومان بالاست، خریدار چندانی وجود ندارد.

برخی ها تاثیر تنش های منطقه و تحولات بین المللی را عامل اصلی رشد ارز می دانند، برخی دیگر معتقدند؛ چون قیمت ارز طی بیش از یکسال اخیر با ثبات قابل توجهی همراه بوده است، شوک های وارده به بازار در کنار رشد سایر کالاها نظیر طلا که دنباله رو رشد قیمت انس جهانی است، ارز را برای افزایش قیمت تحریک کرده است

اظهارات متفاوت از علل و عامل رشد نرخ ارز و طلا

به هر حال نوسان قیمت ها این روزها در بازار ارز و طلا بالاست آنطور که نرخ سکه حبابی رشد کرده و ارز نیز پله پله در حال افزایش قیمت است، با این وجود برخی ها تاثیر تنش های منطقه و تحولات بین المللی را عامل اصلی رشد ارز می دانند، برخی دیگر معتقدند؛ چون قیمت ارز طی بیش از یکسال اخیر با ثبات قابل توجهی همراه بوده است، شوک های وارده به بازار در کنار رشد سایر کالاها نظیر طلا که دنباله رو رشد قیمت انس جهانی است، ارز را برای افزایش قیمت تحریک کرده است.

آنگونه که پیمان مولوی، کارشناس بازار و عضو انجمن اقتصاددانان ایران در گفت و گو با خبرگزاری «بازار» می گوید: پیش بینی افزایش نرخ ارز دور از ذهن نبود چرا که با وجود وعده ها کاهش تورم در کشور ولی این شاخص مهم اقتصادی مهار نشد تا قیمت ارز حداقل ثابت بماند و رشد نکند و چه بسا با وجودی که قرار بود نرخ تورم کاهشی شود ولی آنگونه که مردم قیمت ها را در بازار لمس می کنند، حتی افزایشی نیز شده است، بنابراین این موضوع تاثیر مستقیم بر روی رشد قیمت ارز به عنوان یک کالایی که همچون سایر کالاها در بازار مورد داد و ستد قرار می گیرد، گذاشته است.

روز گذشته در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌نرخ ۵۰ هزار و ۷۳۶ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۴۹ هزار و ۳۵۴ تومان معامله شد، افزایش قیمتی که در بازار رسمی، تاثیر خود را بر رشد نرخ ارز آزاد بر جای می گذارد

چرا دلار ۷۰ هزار تومان شد؟

افزایش قیمتی که دیروز دلار آزاد بالاخره نرخ تاریخی ۷۰ هزار تومان را تجربه کرد و سایر ارزها نیز روند افزایشی را پیمودند، به گفته برخی اقتصاددانان رشد نرخ رسمی ارز در بازار مبادلات ارزی بر افزایش قیمت ارز آزاد تا حدی تاثیر گذاشته است. البته بازار ارز هم اکنون به شدت تحت تاثیر اخبار واکنش سریع نشان می‌دهد و اگر خبرهای خوبی منتشر شود، حتما با ریزش قیمت‌ها مواجه خواهیم بود. این در حالی است که روز گذشته در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌نرخ ۵۰ هزار و ۷۳۶ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۴۹ هزار و ۳۵۴ تومان معامله شد.

همچنین قیمت هر اسکناس یورو نیز در مرکز مبادله ایران به ۵۵ هزار و ۴۵ تومان و نرخ حواله یورو نیز با کاهش نسبت به دیروز به ۵۳ هزار و ۵۴۶ ۳ تومان رسید. از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با افزایش نسبت به روز کاری گذشته، ۱۳ هزار و ۸۱۵ تومان ارزش‌گذاری شد و نرخ حواله درهم نیز با افزایش نسبت به روز قبل ۱۳ هزار و ۴۳۹ تومان شد. قیمت یکصد دینار عراق هم در مرکز مبادله با افزایش نسبت به روز قبل ۳۸،۷۳۸ ریال اعلام شد.

علاوه بر افزایش نرخ ارز آزاد و رسمی در بازار، قیمت طلای ۱۸عیار نیز هرگرم به ۴ میلیون و ۷۱۸ هزار تومان و قیمت سکه تمام‌ بهار آزادی طرح جدید ۵۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام شد. همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سکه یک‌گرمی ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده و به فروش می‌رفت. هر مثقال طلا در بازار داخلی، ۲۰ میلیون و ۴۴۱ هزار تومان ارزش‌گذاری شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۲۷۳۷ دلار است.

زمانی قیمت ارز دچار نوسان می شود بلافاصله تاثیر آن بر روی قیمت طلا و سکه نمایان می شود، حال که قیمت طلا مدتی است در پی رشد انس جهانی برمدار رشد قرار گرفته و اکنون نیز چون نرخ ارز در داخل در حالا بالارفتن است این دو فاکتور باعث رشدقیمت هاشده تا جایی که حتی حراج سکه و طلا نیز تاثیر چندانی بر کاهش قیمت ها ندارد

حراج های سکه و طلا تاثیر آنچنانی بر کاهش قیمتها برجای نگذاشت

آیت محمد ولی، رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرگزاری «بازار» در خصوص وضعیت این روزهای بازار ارز و طلا گفت: تحولات سیاسی و بین المللی از یک طرف و نوسان نرخ انس جهانی از طرف دیگر باعث شده است بازار طلا ملتهب و قیمت ها افزایشی شوند. به طوری که داد و ستد برای مصنوعات طلا هم اکنون به صفر رسیده و مردم خواهان طلای آب شده و خام هستند. طلایی که به اصطلاح اجرت ندارد و کهنه است چرا که خریداران به نیت سرمایه گذاری و حفظ ارزش پولشان اقدام به خرید طلای شکسته و خام می کنند.

وی با بیان اینکه زمانی قیمت ارز دچار نوسان می شود بلافاصله تاثیر آن بر روی قیمت طلا و سکه نمایان می شود، افزود: قیمت طلا دو ماهی است در پی رشد انس جهانی برمدار رشد قرار گرفته و اکنون نیز چون نرخ ارز در داخل در حالا بالارفتن است این دو فاکتور باعث رشد آن شده است آنگونه که حتی حراج سکه و طلا نیز تاثیر چندانی بر کاهش قیمت و یا ممانعت از رشد آن بر جای نمی گذارد. البته باید گفت با کاهش التهاب بازار، بی تردید کاهش قیمت ها در این بازارها محتمل است و اکنون سرمایه گذاران ریسک پذیر به بازار ارز و سکه رجوع می کنند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]